ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-04-2013, ora 15:20

Elevii intra de astazi in vacanta de primavara

Articol de Madalina Irimia

Elevii din invatamantul preuniversitar si prescolarii intra de astazi in vacanta de primavara, urmand a se intoarce la cursuri luni, 15 aprilie.

Anul scolar se va incheia in data de 21 iunie, potrivit calendarului anului scolar 2012-2013 aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, informeaza Agerpres.

Vacanta de vara va incepe pe 22 iunie si se va incheia pe 15 septembrie, urmand ca pe data de 16 septembrie sa inceapa anul scolar 2013-2014.

In intervalul 1 - 5 aprilie elevii si prescolarii au participat la activitati educative extracurriculare si extrascolare in programul ''Sa stii mai multe, sa fii mai bun!''.

Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar 2012-2013 se sustin, de regula, pana la data de 25 mai 2013.

Ca in fiecare an, clasele terminale au un alt regim, elevii acestora incheind cursurile mai devreme:

- pentru clasele terminale din invatamantul liceal, durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de Bacalaureat.

Cursurile claselor terminale (XII-a si a XIII-a) se incheie la data de 31 mai 2013;

- pentru clasa a VIII-a durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale.

Cursurile claselor a VIII-a se incheie la data de 14 iunie 2013;

- pentru clasele din invatamantul liceal - filiera tehnologica, cu exceptia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant in vigoare;

- pentru clasele din invatamantul profesional cu durata de 2 ani, durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant in vigoare;

- pentru invatamantul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 182 de zile;

Foto: agenda.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii