ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
20-03-2013, ora 18:03

Elevii ieseni chiulesc mai putin de la cursuri

Articol de Alexandra Stefanescu

Numarul absentelor inregistrate la nivelul invatamantului preuniversitar iesean este in scadere, sustine Camelia Gavrila, inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. In anul scolar 2012-2013 media absentelor pe elev a crescut direct proportional cu varsta elevilor, de la 2,62 absente/elev la invatamantul primar, la 14,54 absente/elev la invatamantul liceal.

Mai mult, persista tendinta elevilor de liceu spre absenteism, notarea absentelor acestora nefiind facuta cu aceeasi rigurozitate in toate liceele.

Continuam sa monitorizam absentele . Ele scad de la luna la luna datorita acestor monitorizari facute si de scoala si de inspectorat . Acestea nu au scazut atat cat mi-as fi dorit. Am mai constatat ca sunt scoli care nu pun toate absentele motiv pentru care inspectorii nostrii sunt foarte frecvent in scoli facand verificari neasteptate. Nu dorim sa existe absente in catalog de dragul simplei consemnari ci ne dorim ca aceasta consemnare sa fie un semnal pentru parinti si pentru elevi si sa determine astfel o schimbare de atitudine”, a explicat Camelia Gavrila.

Foto: gorjeanul.ro

     
Tag-uri: absente, Iasi, elevi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii