A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662463.6282.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Elevii ieseni au sustinut astazi simularea la matematica
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
23-04-2013, ora 18:06

Elevii ieseni au sustinut astazi simularea la matematica

Articol de Madalina Irimia

Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a organizat azi proba scrisa la Matematica din cadrul ultimei simulari a examenelor nationale din anul scolar 2012-2013. Variantele au respectat programele scolare si strucura modelelor postate pe site-ul M.E.N. pentru examenul de Evaluare Nationala, respectiv Bacalaureat, fiind concepute de catre un grup de lucru coordonat de inspectorul de specialitate, in conformitate cu matricea de specificatii si structura stabilite de catre Centrul National de Evaluare si Examinare.

Variantele propuse pentru simularea Examenului de Bacalaureat au fost concepute in functie de profil, anume o varianta pentru filiera teoretica, profilul real, specializarea matematica-informatica, o alta varianta pentru filiera teoretica, profilul real, specializarea stiinte ale naturii, o alta varianta pentru filiera tehnologica si o a patra varianta pentru filiera vocationala, profilul pedagogic, specializarea invatator-educatoare. Subiectele au fost structurate in trei parti: prima parte cuprinde itemi din programa studiata de elevi in clasele a IX-a si a X-a, a doua parte se bazeaza pe programa studiata in clasa a XI-a, iar ultima parte contine subiecte elaborate pe baza programei scolare pentru clasa a XII-a. Pentru fiecare parte se acorda 30 de puncte, iar 10 puncte se acorda din oficiu.

Consideram ca variantele realizate sunt echilibrate, un elev cu un nivel mediu de pregatire putand obtine nota 6. De asemenea, elevii cu un nivel ridicat de pregatire pot obtine note mari si foarte mari, in concordanta cu expectantele lor”, informeaza ISJ Iasi.

Referitor la varianta pentru simularea examenului de Evaluare Nationala pentru elevii din clasa a VIII-a, se impune precizarea ca aceasta are un nivel mediu de dificultate, astfel incat elevii cu un nivel mai scazut de pregatire pot depasi nota 5. Subiectele au fost structurate in trei parti, pentru fiecare parte acordandu-se cate 30 de puncte, in afara celor 10 puncte din oficiu. Se remarca faptul ca varianta contine si subiecte de matematica aplicata, in conformitate cu matricea de specificatii elaborata de C.N.E.E.

Se impune a preciza faptul ca varianta conceputa este accesibila, iar notele pe care le vor obtine elevii vor reflecta nivelul lor real de pregatire la acest moment.

Foto: realitatea.net

     
Tag-uri: simulare, matematica, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii