Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI LOCALE
Elevii ieseni au sustinut astazi simularea la matematica
Articol de Alexandra StefanescuAstazi, 13 decembrie a continuat seria simularilor organizate de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iași. La clasa a XII-a, 5 239 de elevi au sustinut simulare la matematica și istorie, in timp ce 6 394 de elevi de clasa a VIII-a au sustinut simulare la matematica. Simularea evaluarii nationale nu a avut loc in 37 de unitati școlare (din totalul de 190). In aceste unitati se va organiza examenul in ziua de luni, 17 decembrie, incepand cu ora 11.00.
Despre subiectul la matematica
Varianta la matematica include trei subiecte, punctate cu cate 30 de puncte. La primul dintre acestea, alcatuit din sase itemi, se puncteaza doar rezultatele scrise de elev pe teza, fiecare raspuns corect fiind notat cu 5 puncte, iar un raspuns gresit fiind notat cu 0 puncte. La cel de-al doilea si cel de-al treilea subiect se cer rezolvari complete. Pentru orice solutie corecta, chiar daca este diferita de cea din barem, se acorda punctajul corespunzator. Nu se acorda fractiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvari partiale, in limitele punctajului indicat in barem. Se acorda 10 puncte din oficiu. Nota finala se calculeaza prin impartirea punctajului obtinut la 10. La subiectul al doilea au fost selectati patru itemi de algebra si unul de geometrie, acesta din urma solicitand elevului sa deseneze o piramida patrulatera regulata, studiata in acest semestru. Subiectul al treilea este alcatuit din doua probleme de geometrie, ambele avand caracter aplicativ.
Consideram ca aceasta varianta are in ansamblu un nivel mediu, ceea ce le va permite elevilor cu o pregatire mai slaba sa obtina o nota minima, in timp ce elevilor performanti li se va confirma valoarea.
Referitor la variantele pentru proba examenului de bacalaureat, acestea au inclus trei subiecte, fiecare de cate 30 de puncte. In conformitate cu modelele M.E.C.T.S., au fost concepute patru variante pentru cele patru filiere, anume filiera teoretica, profilul real, specializarea matematica-informatica, filiera vocationala, profilul militar, specializarea matematica-informatica; filiera teoretica, profilul real, specializarea stiinte ale naturii; filiera tehnologica: profilul servicii, toate calificarile profesionale; profilul resurse, toate calificarile profesionale; profilul tehnic, toate calificarile profesionale; filiera vocationala, profilul pedagogic, specializarea invatator-educatoare. La toate cele trei subiecte se solicita rezolvari complete. Primul subiect, la toate variantele, este alcatuit din 6 itemi conceputi pe baza materiei studiate de elevi in clasele a IX-a si a X-a.
Cu exceptia variantei pentru filiera vocationala, profilul pedagogic, subiectul al doilea este alcatuit din doi itemi cu cate trei subpuncte fiecare, itemi conceputi pe baza materiei studiate de elevi in acest semestru la algebra, iar subiectul al treilea este alcatuit din doi itemi cu cate trei subpuncte fiecare, itemi conceputi pe baza materiei studiate de elevi in acest semestru la analiza matematica. Referindu-ne la varianta de subiect corespunzatoare filierei vocationale, profilul pedagogic, mentionam ca subiectul al doilea este un subiect structurat, cu 6 cerinte, conceput pe baza materiei studiate de elevi in clasele a IX-a si a X-a, iar subiectul al treilea este, de asemenea, un subiect structurat formulat pe baza materiei studiate de elevi in acest semestru
In ansamblu, variantele sunt accesibile, echilibrate, care sa permita identificarea aspectelor ce necesita remediere, acolo unde este cazul. Consideram ca elevii de nivel mediu pot depași pragul unei note minime de promovare in conditii de examen, iar cei cu o pregatire foarte buna pot obtine note foarte mari, care sa le rasplateasca efortul.
Foto: citynews.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email