ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-09-2012, ora 11:48

Educatorii protesteaza in fata Prefecturii, Primariei si ISJ

Articol de Diana Dumitriu

Proiectul in urma caruia gradinitele isi pierd personalitatea juridica si trec la cele mai apropiate scoli a scos, in aceasta dimineata, 40 de educatori in strada. Un grup condus de Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar, i-a prezentat situatia prefectului Romeo Olteanu, cerandu-i sa anuleze proiectul in cauza. Deocamdata, au primit doar promisiuni. Cei 40 au plecat sa isi strige nemultumirea si in fata Primariei, insa primarul Gheorghe Nichita nu se afla in oras, asa ca protestatarii si-au ales o alta destinatie - Inspectoratul Scolar Judetean.

Educatorii au afisate pe haine mesaje de genul "Astazi, politicienii se distreaza, educatorii protesteaza!", "Ne-am saturat de promisiunile voastre", "Nu comasării gradinitelor, vrem gradinita noastra inapoi", "Un coleg de gen neutru ne-a distrus invatamantul", "Opriti experimentele! Nu suntem cobai".

Laviniu Lacusta considera a fi justificata nemultumirea educatorilor, fiind ca Iasul este unul dintre putinele judete din tara unde toate gradintitele si-au pierdut personalitatea juridica. El a exemplificat ca in timp ce la Iasi toate cele 38 de gradinite au ramas fara personalitate juridica, nu in aceeasi situatie este in judetele care au fost conduse de PDL – Vaslui, Suceava, Vaslui, Cluj sau Alba.

     
Tag-uri: protest, educatori, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii