ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
07-01-2013, ora 12:05

Educatie non-formala pentru elevii de liceu

Articol de Alexandra Stefanescu

Inscrierile pentru proiectul Grow, organizat de AIESEC in parteneriat cu Scoala de Valori, continua si in luna ianuarie a noului an, dupa ce startul proiectului s-a dat in luna decembrie. Aceasta editie este destinata elevilor de liceu din clasele IX-X si consta in zece sesiuni de training, care se vor desfasura in corpul B al Universitatii „Al. I. Cuza”, in perioada 3 februarie-10 martie 2013.

Grow reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si apreciate programe nationale de educatie non-formala, fiind desemnat „Cel mai bun proiect de educatie de tineret din Romania” de catre Parlamentul European in cadrul Galei Charlemagne, 2012. Acesta isi propune sa ofere elevilor un continut educational complementar activitatii scolare prin intermediul sesiunilor de training dinamice si angajante, care vizeaza dezvoltarea de aptitudini si autocunoasterea.

Caracteristicile prin care acest proiect se remarca sunt: internationalismul - programul fiind sustinut in limba engleza de studenti internationali, abordarea pe termen lung, continutul educational imbunatatit continuu si acoperirea nationala, proiectul desfasurandu-se in cele mai mari 14 orase din Romania.

Deschiderea noii editii a proiectului Grow va fi marcata de o conferinta de presa care va avea loc pe data de 8 ianuarie 2013 si la care vor participa invitati din domeniul educatiei: domnul Bogdan Neculau(Inspector pentru educatie permanenta, Inspectoratul Scolar Judetean, Iasi si lector universitar titular in cadrul Departamentului de Pregatire a Personalului Didactic, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea ,,Al. I. Cuza”, Iasi), un reprezentant din partea Colegiului National ,,Costache Negruzzi”, doamna Mariana Pintrijal(Director adjunct al Liceului Tehnologic ,,Virgil Madgearu”), Andreea Sauciuc(Presedinte al editiei Spring Grow 2013) si Andreea Ciornovalic(din partea Consiliului Judetean al Elevilor)

Elevii se pot inscrie pana pe data de 23 ianuarie 2013 pe site-ul proiectului Grow growedu.ro/apply/, unde pot gasi si alte informatii utile.

Foto: europarl.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii