ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-04-2015, ora 08:06

Educatie cu vanatai la Iasi. Un cadru didactic este cercetat pentru vatamare corporala

Articol de Cristian Amariei
Ancheta la un centru de plasament din Iasi, dupa ce o educatoare, platita de stat ca sa aiba grija de copii, l-ar fi batut crunt pe unul dintre ei. Cea care a alertat Protectia Copilului a fost chiar directoare institutiei, care a vazut ca baiatul era plin de vanatai.

Educatoare lucreaza de 10 ani la centrul de plasament C. A. Rosetti din Iasi. Aceasta este suspectata ca a lovit, cel mai probabil cu un bat, un baiat de 14 ani, grav bolnav, care necesita ingrijire speciala.

Inspectorii de la Protectia Copilului au inceput o ancheta in acest caz. Educatoarea a dat o declaratie cu privire la cele intamplate. Verificati sunt toti angajatii care se aflau la serviciu in momentul incidentului.

Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al DGASPC Iasi: "In masura in care personalul va fi gasit vinovat, conform regulamentului interior si codului muncii, sanctiunile pot sa mearga de la mustrare scrisa pana la desfacerea contractului de munca."

Colegii de munca ai educatoarei se feresc sa vorbeasca despre cele intamplate.

Psihologii spun ca violenta, mai ales asupra unui copil abandonat de familie, poate avea efecte devastatoare. "Va acumula sentimente de frustrare, resentimente, ostilitate si ca adult, cu siguranta, va avea un comportament agresiv. Gestul este inimaginabil si nu stiu daca poate fi catalogat intr-un fel. in primul rand ca violenta, chiar si o simpla palma, este de neinteles," a spus Daniela Mitrofan, psiholog.

Verificari in acest caz fac si politistii.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii