ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-09-2014, ora 11:15

Educatie cu bataia intr-o scoala din Iasi. Un copil spune ca a fost batut de profesor pana a lesinat

Articol de Cristian Amariei
Educatie cu bataie la o scoala din judetul Iasi! Parintii unui copil de 13 ani din localitatea Bradicesti sustin ca baiatul lor a fost lovit in cap si in spate, cu niste foi facute sul, de catre diriginta, iar in urma loviturilor elevul a lesinat. intamplarea a avut loc la inceputul acestei saptamani, iar baiatul a fost transportat la spitalul din Iasi pentru ingrijiri medicale. Situatia a fost reclamata de parinti la Politie, iar o comisie din cadrul Inspectoratului scolar a inceput o ancheta.

Baiatul a fost adus acasa luni de catre un coleg de clasa pentru ca se simtea rau. Acesta le-a povestit parintilor ca a fost lovit de diriginta. Profesoara ar fi intrat in sala de clasa, unde elevii erau singuri. Deranjat de faptul ca elevul o ignora, l-a lovit in repetate randuri cu niste coli facute sul.

"Lovitura in spate, a doua, nu a mai simtit-o ca el a spus ca in momentul in care l-a lovit in cap a ametit, s-a sprijinit si a cazut in banca," povesteste tatal baiatului.

Diriginta sustine insa ca abia l-a atins: "Nu l-am lovit la cap.- Dar ati dat in el? (rep) - Cu o coala de hartie pe spate."

Parintii si fratele baiatului sustin ca elevii sunt batuti frecvent de profesori.

"Aici sunt invatati cu ghioaga, de cand eram si noi copii aici se batea cu steagul, domnule," spune mama copilului.

"Am fost si eu batut de atatea ori, iti dadea castane, iti dadea peste cap cu palmele," povesteste fratele baiatului agresat.

Parintii au depus plangere la Politie. "Sunt purtate discutii si sunt audiate persoanele care au fost implicate in acest eveniment, precum si alte persoane care ar putea da relatii in legatura cu acest incident," a declarat Anca Vijiac, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi.

Cazul a intrat si in atentia inspectorilor scolari. Doi reprezentanti fac acum cercetari la scoala din Bradicesti.

"Va fi ancheta disciplinara pentru doamna profesor. Pentru doamna director vom vedea daca este cazul," a declarat Bogdan Barzoi, inspector general adjunct.

"Este vorba despre o practica antipedagogica. Nu gasim nicio scuza doamnei profesor pentru iesirea pe care a avut-o," a adaugat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.

Conducerea scolii a refuzat sa comenteze situatia. Baiatul in varsta de 13 ani este in afara oricarui pericol. Tamara Solange Rosu, sef UPU la Spitalul de Pediatrie Iasi: "A ajuns la Unitatea de Primire Urgente a spitalului nostru cu dureri doar la nivelul locului de trauma, dar fara marci traumatice. A fost investigat din punct de vedere neurochirugical, probe biologice, iar in prezent este internat pentru supraveghere de specialitate."

Daca se va dovedi ca dascalul a lovit elevul, risca sa-i fie desfacut contractul de munca.

Sursa. digi24.ro
Foto: adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii