Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI LOCALE
Editia a III-a a Conferintei Regionale “Managementul pacientului politraumatizat in spitalele din Romania”
Articol de Diana DumitriuConferinta Regionala “Managementul pacientului politraumatizat in spitalele din Romania” se va desfasura in perioada 22-23 martie, in amfiteatrul de Chirurgie de la Spitalul Sf Spiridon. Acesta este cel de al treilea eveniment din seria manifestarilor dedicate managementului politraumei in spitalele romanesti, organizate sub egida “Amfiteatrul de Sanatate”.
Manifestarea anticipeaza organizarea centrelor regionale de urgenta si urmareste sa analizeze si sa gaseasca solutii privind gestionarea optima a cazurilor critice politraumatizate ajunse in spitale. Dupa cele doua evenimente nationale care au avut loc in 2012, la Tg. Mures (septembrie) si la Bucuresti (noiembrie), actuala conferinta urmareste sa identifice nevoile si particularitatile locale. Evenimentul este coordonat de prof. dr. Mircea Beuran si beneficiaza de participarea specialistilor in chirurgie, anestezie si terapie intensive si pediatrie din zona de nord-est, precum si a reprezentantilor autoritatilor locale si centrale.
Politrauma, adica afectarea a cel putin doua organe, dintre care unul cu risc vital, reprezinta o provocare pentru medicii din spital, din cauza riscului vital, dar si a evolutiei imprevizibile a cazului, ca durata si ca potential de recuperare. Aceste cazuri critice reprezinta o provocare atat pentru spitalele insuficient pregatite pentru a le face fata - prin complexitate, dar si pentru cele mai performante - prin costurile ridicate pe care le genereaza.
Dintre aspectele subliniate de specialistii prezenti la conferintele anterioare mentionam: importanta crearii de protocoale diagnostico-terapeutice care sa standardizeze managementul bolnavului critic de la momentul in care este adus in unitatea de primire urgente si pana la externare este nevoie de solutii organizatorice care sa usureze comunicarea intre centrele medicale, astfel incat cazurile complexe sa poata ajunge la centrul care le poate oferi rezolvarea optima, eficienta peste solutia organizatorica, este nevoie sa se plieze o solutie financiara, care sa recunoasca faptul ca unele spitale rezolva un numar mai mare de cazuri critice decat altele medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si membrii SRCUT au propus o serie de masuri legislative privind protocoalele de ingrijire a pacientului internat in spital pentru traumatism, propuneri care vin in continuarea si in completarea legislatiei existente.
Dintreinvitatii care au confirmat participarea la conferinta de la Iasi pana la aceasta ora ii mentionam pe doctorul Vasile Cepoi, consilier pe probleme de sanatate in cadrul Cancelariei Prim-ministrului, prof. dr. Mircea Beuran, presedintele SRCUT, prof. dr. Eugen Tarcoveanu, presedinte ales al SRCUT, dr. Diana Cimpoesu, sef UPU la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Spiridon” Iasi si conf. dr. Gabriel Aprodu, presedintele Societatii Romane de Chirurgie Pediatrica.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email