ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
16-01-2012, ora 08:08

Dumitru Oprea se arata sceptic de sinceritatea actiunilor protestatare ce au avut loc in Iasi

Articol de Oana Barbosu

Intr-un articol postat pe blogul sau, senatorul Dumitru Oprea se arata ,,fascinat” de manifestatiile ,,spontane”, dirijate de tinerii liberali, ce au avut loc zilele acestea in Iasi. Acesta se indoieste insa, de credibilitatea acestor evenimente. Totodata, Oprea este increzator ca in final se va ajunge la o solutie justa in ceea ce priveste noul proiect de lege al Sanatatii.

,, La Iasi, au fost cateva zeci de manifestanti. Daca te uiti la anumite posturi de televiziune, crezi insa ca e revolutie in tara. PSD nu a pierdut prilejul sa promita pensii mai mari, iar PNL sa continue circul suspendarii presedintelui. Iata ca, intr-un mod nefast, Sanatatea a devenit prilejul izbucnirii unei stari de agitatie a unor oameni usor de manipulat”, a declarat Dumitru Oprea pe blogul sau.

Democratul-liberal nu contesta starea degradabila in care se afla sistemul actual de sanatate, cauzele principale identificate de acesta fiind: ineficienta, coruptia si risipa din sistem

,, Sunt 20 de ani de cand Sanatatea agonizeaza, supravietuind doar prin chinuite si mereu insuficiente perfuzii bugetare. Ineficienta, coruptia si risipa din sistem sunt cronice. Actul medical e tot mai greu de indeplinit si contestabil in privinta calitatii sale. Si tocmai cronicizarea acestei deteriorari face astazi absolut necesara o reforma profunda”, a precizat senatorul pe blogul personal.

Parlamentarul iesean critica insa populismul partidelor aflate in opozitie si se arata sceptic in ceea ce priveste ,,sinceritatea” actiunilor protestatare demarate de catre opozanti.

,, In toata aceasta agitatie, ramane insa boala cronica a populismului practicat de USL. Mitingurile acelea “spontane” aparute prin grija organizatiilor de tineret ale PNL sunt „fascinante”. Intr-adevar, e multa “credibilitate” in strigatele catorva sute de oameni, pregatiti cu pancarte, in care se cer, la pachet, protejarea SMURD si anularea comasarii alegerilor”, a afirmat Oprea.

Senatorul din partea PD-L se arata increzator de solutiile ce vor fi luate in scopul finalizarii acestui proiect. ,, Sunt sigur ca, intr-un final, se va ajunge la o solutie buna. Consultarea profesionistilor din domeniu este fireasca si ea va aduce in dezbatere un nou proiect de lege a Sanatatii. Atunci lucrurile se vor calma, iar discutiile vor fi ceva mai constructive decat pana acum”, a mai adaugat Dumitru Oprea.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
yani,  16.01.2012 09:06

Optimismul domnului Oprea seamana izbitor cu cel al bancilor comerciale din reclamele TV...Asta pana cazi in "laba" lor. Ieri, la Iasi, strada spunea: "pdl-ist = jumate nazist, jumate comunist si cealalta jumatate rasist.." Care jumatate a domniei sale este optimista si "sigura ca in final..." ???

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii