ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
22-01-2013, ora 16:27

Dumitru Oprea: “Ignoranta premierului Ponta produce haos la clasa pregatitoare”

Articol de Diana Dumitriu

Senatorul PDL Dumitru Oprea isi exprima surprinderea fata de nivelul de ignoranta al premierului Victor Ponta cu privire la organizarea invatamantului romanesc. Este vorba despre decizia premierului de a forta intoarcerea clasei pregatitoare la gradinita, prin bulversarea parintilor, pe care ii cheama la o dezbatere. Parlamentarul iesean considera ca interventiile lui Victor Ponta peste capul ministrului Educatiei sunt neinspirate si paguboase, dovedind o crasa necunoastere a legii.

Astfel, profesorul Dumitru Oprea aminteste ca in legea Educatiei, la articolul 23 alin. 1, se prezinta nivelurile invatamantului preuniversitar, iar la litera b) se specifica foarte clar faptul ca invatamantul primar cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV. In acelasi timp, articolele 28 si 29 reglementeaza limpede organizarea invatamantului prescolar si primar. Astfel, clasa pregatitoare tine de invatamantul primar, nu de prescolar, lucru pe care puteau sa i-l semnaleze si consilierii premierului, daca acesta nu cunoaste legea.

Mai mult, ca o culme a ridicolului, domnul Ponta recunoaste ca interventia sa va crea probleme logistice, pentru ca nu sunt destule sali la gradinite. Astfel, in loc sa lase copiii in scoli, unde sunt spatii suficiente, aglomereaza din nou gradinitele, dand bani autoritatilor locale pentru a gasi de capul lor solutii tehnice pentru acest haos.

In plus, este lipsit de sens ca executivul sa lase, pe ultima suta de metri, o problema tehnica la alegerea unor parinti care nu mai inteleg nimic din toata aceasta tevatura.

Senatorul Dumitru Oprea considera ca toata rascolirea sistemului prescolar si primar arata amatorismul guvernarii USL in materie de educatie. Gafele domnului Ponta bulverseaza atat parintii, cat si copiii, producand efecte negative. In consecinta, parlamentarul iesean face un apel la sindicatele din invatamant, precum si la societatea civila, sa isi uneasca eforturile pentru a opri acest amestec daunator al premierului in probleme in care dovedeste ca nu are nici un fel de expertiza, dar mai grav, ca nu cunoaste legea.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii