A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674705.8144.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Drum modernizat cu un milion de euro, plin de gropi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-09-2015, ora 08:04

Drum modernizat cu un milion de euro, plin de gropi

Articol de Cristian Amariei
Au cheltuit un milion de euro ca sa modernizeze reteaua de canalizare, dar au lasat in urma doar strazi pline de cratere si denivelari. Se intampla la Iasi, iar cei mai afectati sunt, bineinteles, soferii. Primaria da asigurari ca va soma constructorul sa refaca, pe cat posibil, mai repede lucrarea.

Asa se circula pe strada Mitropolit Varlaam din Iasi. Soferii care tranziteaza drumul de jumatate de kilometru sunt nevoiti sa circule cu atentie sporita. Iar asta pentru ca strada e plina de denivelari si gropi adanci chiar si de 10 centimetri.

"Mi se duc si cauciucurile, si bucse si tot."

"Catastrofal! De toate, tot ce vreti si ce nu vreti, de la gropi, denivelari, piloni pusi aiurea, de toate."

"Treaba de mantuiala, asa se cheama asta, domnisoara. Banii nostri se duc pe apa sambetei."

"Ei au mai venit pe parcurs si au mai aranjat, asa, strada, au mai umplut-o, ca sa zic. Efectul se vede ca strada e cu denivelari foarte mari."

" - Cand s-a reparat aici? - Anul trecut. Vedeti ce e aici si vedeti si mai incolo, asta e bataie de joc," se plang soferii care circula des prin zona.

Regia de apa a orasului a accesat un proiect european, de un milion de euro, pentru extinderea retelei de canalizare. Iar pe aceasta strada au lucrat timp de un an la schimbarea conductei de apa. La sfarsitul lucrarii, in 2014, au readus strada la stadiul la care era inainte de schimbarea conductei. Nu a trecut insa decat un an, iar drumul s-a stricat. sefii din Primarie cunosc situatia si spun ca nu e singulara. Tocmai de aceea, vor trimite somatii, iar daca reparatiile nu se vor face rapid, vor da amezi.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi: "pe toate celelalte tronsoane unde au aparut prabusiri sau tasari vom interveni cu colegii de la Disciplina in Constructii sa se duca sa isi faca constructorul treaba pana la capat."

Desi au cheltuit un milion de euro ca sa modernizeze reteaua, inca exista pierderi de apa. Tocmai din acest motiv ar fi aparut si denivelarile din asfalt.

"Am trimis o echipa pentru a efectua verificarea, s-a constat ca intr-adevar exista o pierdere de apa care se scurge pe amplasamentul vechii lucrari ducand la aceasta surpare," a declarat Razvan Manolache, purtator de cuvant APAVITAL.

Lucrarea mai este in garantie inca un an, iar costurile reparatiilor vor fi suportate din banii constructorului.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, drum, soferi, gropi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii