A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720203070.6518.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dorinta Ambasadorului Africii de Sud: deschiderea unui centru de invatamant la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-08-2012, ora 14:59

Dorinta Ambasadorului Africii de Sud: deschiderea unui centru de invatamant la Iasi

Articol de Anca Gabriela Cretu

Astazi, primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a primit vizita ambasadorului Africii de Sud la Bucuresti, Pieter Andries Swanepoel. Acesta a fost insotit de consilierul politic al Ambasadei, Michele Pieterson.

Ambasadorul vrea sa deschida un centru de invatamant la Iasi unde sa studieze profesori si studenti sud-africani.

Am avut o discutie fructoasa cu domnul primar. Principalele discutii s-au axat pe domeniul educational. Suntem interesati de lansarea unui proiect, prin care studenti si profesori sud-africani sa studieze in Iasi materii precum: Matematica, Stiinte si Medicina. Investitorii sud-africani au adus deja 700 milioane de euro in Romania si sunt interesati sa investeasca nu numai in Bucuresti, ci si celelalte orase din provincie. Sunt impresionat de progresul pe care l-am vazut aici. Am mai fost in Iasi cu trei ani in urma si pot sa spun ca se remarca o dezvoltare remarcabila”, a precizat Excelenta sa, Pieter Andries Swanepoel.

Edilul sef al Iasului a precizat ca, centrul de invatamat in care vor activa profesorii si studentii din Africa de Sud, va fi pus in aplicare dupa modelul existent deja in alte orase din tara.

Proiectul educational a fost deja implementat la Oradea, unde formeaza profesori ca ulterior acestia sa se intoarca in Africa de Sud unde sa ridice nivelul educatiei. Domnul Ambasador ne-a prezentat si cateva firme, care se ocupa de centre comerciale si dezvoltari imobiliare. Pe de alta parte, eu i-am prezentat oportunitatile Iasului pentru dezvoltarea acestuia”, a explicat Nichita.

Criza politica din Romania a devenit prilej pentru musafirii diplomati sa afle si detaliile de culise din cadrul conflictelor care au loc intre sefii de stat.

Consilierul politic, care l-a insotit pe ambasador m-a intrebat de situatia politica in care se afla Romania, dar mi-a spus ca nu este ingrijorat de ceea ce se petrece aici. Eu le-am raspuns ca ceea ce se intampla acum in tara va inceta cel mai probabil in toamna. Leul este in regula. Delegatia FMI a facut verificarile necesare iar lucrurile se aseaza incetul cu incetul. Sigur, o sa ne mai certam cateva luni de zile pana poporul va veni la urne si va hotari”, a declarat Gheorghe Nichita.

Foto: incomemagazine.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii