ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-12-2014, ora 08:25

Doi primari din judetul Iasi sunt acuzati de contrabanda cu tigari

Articol de Cristian Amariei
Doi primari din judetul Iasi sunt acuzati de procurorii DIICOT ca au constituit un grup infractional organizat pentru a face contrabanda cu tigari din Republica Moldova. tigarile erau introduse ilegal in tara. Gruparea era monitorizata de mai bine de un an, perioada in care s-au vandut peste 700.000 de pachete cu tigari, netimbrate. Cei doi primari, cercetati de procurorii de la Crima Organizata vindeau tigarile in magazinele pe care le detineau in comune.

Procurorii DIICOT spun ca primarii din comunele iesene Costesti si Popesti vindeau la magazinele pe care le detineau in cele doua localitati tigari de contrabanda din Republica Moldova. Cei doi sunt cercetati acum in libertate.

Daniel Horodniceanu, seful DIICOT Iasi: „Nu s-au luat masuri fata de primari deocamdata. - Care sunt acuzatiile care li se aduc? - Constituire de grup infractional organizat si contrabanda, aceleasi ca la toti ceilalti.”

Anchetatorii spun ca reteaua este una extinsa. Au chemat la audieri 65 de persoane, iar douazeci si una dintre acestea au fost deja retinute. Suspectii sunt monitorizati inca de anul trecut.

„In loc sa o ancheteze pe sotia mea, care are un magazin, m-au gasit pe mine ca eu sunt proprietarul casei. Au gasit cateva pachete de tigari, ca la fiecare magazin care se afla pe la tara”, a spus Vasile Lupu, primarul comunei Popesti.

Peste 800 de politisti si jandarmi au participat la descinderi astfel incat sa poatafi audiati totti membrii retelei.

Vasile Airinei, procuror DIICOT Iasi: „Sunt mai multi, sunt multe persoane care comercializeaza tigari si cum pleaca unul vin altii.”

"Cu siguranta este o problema in vami. Distanta dintre complicitate si neglijenta nu e foarte mare, nici in sus, nici in jos si cred ca ar fi important sa stabilim daca sunt doar neglijenti sau sunt implicati in trafic," a mai spus seful DIICOT Iasi.

Valoarea pe piata neagra a tigarilor pe care le-au gasit anchetatorii in urma descinderilor ajunge la aproximativ 2 milioane de euro.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  08.06.2017 09:07

wh0cd736515 Buy Cialis zetia online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii