A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830465.5085.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doi elevi din Iasi vor avea parte de experienta „Prefect pentru o zi”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-06-2015, ora 10:25

Doi elevi din Iasi vor avea parte de experienta „Prefect pentru o zi”

Articol de Cristian Amariei
Conducerea Institutiei Prefectului – judetul Iasi va fi completata, pentru o zi (marti 9 iunie), cu doi noi membri. Un prefect si un subprefect, selectati din randul elevilor ieseni, precum si alti 17 elevi participanti la concurs, vor lua parte la activitatile desfasurate in cadrul institutiei pe data de 9 iunie.

Astfel, elevii vor participa, alaturi de conducerea Institutiei Prefectului, la o intalnire cuun ambasador, la o sedinta a Colegiului Prefectural si vor inspecta echipamentele de interventie aflate la dispozitia Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi.

De multe ori, intre realitate si perceptia publica exista mari diferente. Maine, 19 tineri ieseni vor avea prilejul de exceptie sa inceapa ziua cu ideea lor (despre functia de prefect) si sa o incheie cu un bagaj de cunostinte mult mai precis. Pentru doi dintre ei, va fi o experienta unica, aceea de a te confrunta direct cu responsabilitatile functiilor de prefect si subprefect. Vor trebui sa conduca o sedinta, sa participe la o intalnire oficiala, sa ia decizii in fata cetateanului petitionar si sa inteleaga cum se gestioneaza situatiile de urgenta. Va fi o zi emotionanta pentru toata lumea”, a declarat prefectul Dan Carlan.

Concursul judetean de eseuri „Prefect pentru o zi” a fost organizat de catre Institutia Prefectului – judetul Iasi, in colaborare cu Inspectoratul scolar Judetean Iasi, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Elevii Valeriu Turcanu (Prefect pentru o zi), de la Liceul Pedagogic “Vasile Lupu”, si Ana-Maria Mazilu (Subprefect pentru o zi), de la Liceul Tehnologic Agricol „M. Kogalniceanu” Miroslava, au fost declarati castigatori de catre o comisie de concurs organizata la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

„ISJ Iasi sustine asemenea initiative care presupun un joc de rol cu reale valente educationale si sociale. Prin eseurile redactate unii elevi ieseni au demonstrat preocupare pentru evenimentele din judet, rolul institutiilor, relatia cetateanului cu functia publica. in acest fel crestem gradul de constietizare a tinerei generatii asupra rolurilor sociale sau politice din comunitatile in care traiesc. in acelasi timp Institutia Prefectului va fi invitata sa reflecteze la sugestiile si opiniile tinerilor - adultii de maine care vor continua demersurile pentru o societate mai buna, mai responsabila, mai empatica cu aspiratiile si nevoile oamenilor” a precizat prof. dr. Camelia Gavrila, Inspector Scolar General.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii