A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681205.66.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Doi copii in pat la Spitalul de Pediatrie din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-02-2016, ora 09:15

Doi copii in pat la Spitalul de Pediatrie din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Numarul cazurilor de viroze respiratorii, raceli, pneumonii si gastroenterite s-a dublat din cauza valului de caldura din ultima perioada. Astfel, ca unele dintre sectiile Spitalului de Pediatrie din Iasi s-au aglomerat, iar copiii stau si cate doi in pat, in timp ce parintii care ii insotesc dorm pe scaune.

In sectia de Pediatrie sunt internati peste 120 de copii, aproape de doua ori mai multi decat numarul de paturi de acolo. Evident, toti sunt in spital cu parintii.

Este foarte greu si saracele mame, vreau sa va spun ca noaptea, acum ele stau asa, dar noaptea isi iau scaunelele si stau langa pat”, a precizat asistenta sefa Gina Munteanu.

Mai grav este ca, din cauza aglomeratiei, bolile se transmit mult mai usor de la un pacient la altul.

„Este un risc foarte mare, clar, cu diferite boli amestecati in acelasi salon”, a subliniat asistenta medicala Alina Moldovan.

Parintii reclama conditiile proaste din spital.

„Copilul a fost cu raceala, la trei zile a facut voma si diaree, nu-i normal sa dormim doi-trei in pat”, a declarat un parinte.

Din cauza aglomeratiei si copiii nu pot dormi, plang toata noaptea”, a adaugat un alt parinte.

Medicii pun numarul foarte mare de viroze pe seama vremii neobisnuit de calde pentru aceasta perioada.

„Variatiile termice, precipitatiile, umiditatea fac ca in atmosfera sa circule virusuri, bacterii, intercontaminarea este mai frecventa, deci risc mai mare de imbolnavire. in pediatrie esti obligat sa internezi tot”, a subliniat seful Clinicii de Pediatrie-Gastroenterologie, Marin Burlea.

Medicii se asteapta ca in saptamanile care vin numarul copiilor bolnavi adusi la spital sa fie si mai mare. Anual, la spitalul de pediatrie din Iasi sunt tratati peste 20.000 de copii din toata Moldova.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii