A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834248.4415.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dispute in CJ Iasi. Consilierii s-au certat la impartirea a 16 milioane de lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-10-2014, ora 14:33

Dispute in CJ Iasi. Consilierii s-au certat la impartirea a 16 milioane de lei

Articol de Cristian Amariei
Dispute in Consiliul Judetean Iasi, pentru impartirea banilor primiti de la Guvern pentru comune. Puterea si opozitia s-au certat pe criteriile de acordare a sumelor, iar in cele din urma, majoritatea si-a impus punctul de vedere.

Marul discordiei in Consiliul Judetean l-a constituit algoritmul de impartire a banilor alocati de Guvern pentru ca primariile sa-si acopere arieratele. Proiectul initial de hotarare prevedea ca sumele sa fie acordate in proportie de 90 la suta dupa suprafata comunelor si de 10 la suta raportat la populatie. Au castigat insa la vot reprezentantii puterii care au cerut ca banii sa fie acordati dupa formula 40 la suta populatie, 60 la suta suprafata.

"S-a alocat o suma substantiala de aproximativ 4,57 milioane de lei pe principiul banul urmeaza omul. Noi am fost trimisi in Consiliul Judetean sa reprezentam oameni si nu suprafete de teren asa cum rezulta din propunerea din proiectul de hotarare inaintat de executivul Consiliului Judetean," a spus Cristian Stanciu, liderul consilierilor judeteni PSD Iasi.

Consilierii judeteni nu s-au inteles nici cand a venit momentul sa imparta 8 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor comunale. Presedintele Cristian Adomnitei a cerut ca sumele sa fie impartite egal intre primarii, dar consilierii puterii au decis sa avantajeze 66 de comune care s-au ales cu bani mai multi.

Discutie intre Cristian Adomnitei si Cristian Stanciu: "Cu greu, spre jumatatea anului, am inceput sa recuperam ceea ce nu s-a facut la inceputul anului pentru ca nu ati aprobat acest program. - Stati un pic, domnule presedinte. Acum ne jigniti pe noi."

Aprobarea bugetului pentru drumuri judetene a fost cea mai usoara decizie. 3.000.000 de lei vor fi folositi pentru reabilitare.

Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi: "Se vor cheltui pentru reparatii dale de beton, pentru taierea costamente, pentru cosirea vegetatiei din zona de siguranta a drumurilor si decolmatarea santurilor de pamant."

In Consiliul judetean Iasi, disputele dintre reprezentantii puterii si ai opozitiei s-au amplificat in ultima perioada. in urma cu o luna, cele doua tabere au ajuns chiar sa convoace sedinte separate.

Sursa: digi24.ro
Foto: iasiclick.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  31.05.2017 08:08

wh0cd1920178 anafranil generic indocin diflucan vardenafil arimidex

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii