ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-03-2015, ora 11:12

Din toamna, 300 de elevi de la Negruzzi vor invata intr-o scoala complet reabilitata

Articol de Cristian Amariei
In aceasta saptamana, a demarat la Iasi un nou proiect european, fiind vizata restaurarea si reabilitarea cladirii scolii primare Carol I, arondata Colegiului C. Negruzzi. Fondurile europene nerambursabile asigura continuarea si finalizarea lucrarilor incepute de municipalitatea ieseana prin finantare de la bugetul local. Practic, cu ajutorul proiectului european, cladirea cu statut de monument istoric va fi complet restaurata si va oferi conditii moderne de studiu pentru aproximativ 300 de elevi.

Proiectul de lucrari presupune restaurarea fatadelor, inclusiv a elementelor decorative, consolidarea si reabilitarea completa a interiorului cladirii, recompartimentarea imobilului, constructia unui nou grup sanitar accesibil si persoanelor cu dizabilitati si inlocuirea completa a tamplariei interioare si exterioare. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la 3,3 milioane lei, din aceasta suma 2,7 milioane lei fiind fonduri europene nerambursabile.

Primaria ieseana a inceput reabilitarea cladirii in 2013 cu fonduri de la bugetul local, iar pe parcursul anului trecut, in parteneriat cu Colegiul Negruzzi, a demarat procedura pentru accesarea fondurilor europene, contractul de finantare fiind semnat la finalul lui 2014. Pana in acest moment, lucrarile sunt executate in proportie de 42%, de aici fiind continuate cu fonduri UE. Investitia va fi finalizata in luna noiembrie a acestui an.

Proiectul de reabilitare a scolii primare Carol I face parte dintr-un plan mai amplu al municipalitatii de a atrage finantari nerambursabile pentru lucrarile de anvergura in modernizarea cladirilor unitatilor de invatamant. In actualul program de finantare sunt incluse alte trei proiecte. in aceasta luna vor debuta si lucrarile cu fonduri europene pentru constructia unui nou corp de cladire la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil”. in urmatoarea perioada vor fi semnate contractele si pentru lucrarile de reabilitare a caminului Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”, dar si consolidarea unui corp de cladire ce apartine scolii „Mihail Kogalniceanu”, unitate arondata Colegiului „Mihai Eminescu”. Cele patru proiecte europene dedicate scolilor totalizeaza fonduri de aproximativ 15 milioane lei.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii