A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720208102.5999.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dieta mediteraneana ar putea reduce riscul aparitiei Parkinsonului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
20-01-2012, ora 14:05

Dieta mediteraneana ar putea reduce riscul aparitiei Parkinsonului

Articol de Madalina Irimia

Persoanele care au un regim alimentar bogat in legume, fructe, ulei de masline si peste prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de Parkinson. La aceasta concluzie au ajuns savantii de la Universitatea Tokyo, care au constatat ca dieta mediteraneana injumatateste riscul aparitiei acestei boli.

Pe parcursul cercetarii s-a constatat ca nutrientii continuti de alimentele din aceasta dieta mentin sanatatea celulelor nervoase de la nivelul creierului care sunt responsabile de aparitia Parkinsonului.

Rezultatele studiului, publicat in European Journal of Neurology, vin sa sprijine cercetarile anterioare care au sugerat ca acest regim alimentar reprezinta cheia in prevenirea acestei afectiuni cu care se confrunta 120.000 de persoane numai in Marea Britanie.

Desi oamenii de stiinta nu au putut identifica cu exactitate care sunt alimentele care au acest efect protector, studiile anterioare au sugerat ca aparitia Parkinsonului este determinata de stresul oxidativ, iar dieta mediteraneana are proprietati antioxidante. Fructele, legumele, pestele si leguminoasele au un continut bogat in antioxidanti, substante care lupta impotriva stresului oxidativ.

Potrivit statisticilor citate de Daily Mail, in Regatul Unit in jur de 10.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu Parkinson.(gandul.info)

Foto: feminis.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii