ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-02-2014, ora 08:01

Dezbatere pe tema Strategiei de dezvoltare economica si sociala a Judetului Iasi 2014-2020

Articol de Alexandra Stefanescu

Consiliul Judetean Iasi a organizat marti o intalnire de consultare publica privind Strategia de dezvoltare economica si sociala a Judetului Iasi 2014-2020. La eveniment au participat Georgeta Smadu, Coordonatorul Polului de Crestere Iasi, primari, consilieri judeteni, oameni de afaceri, reprezentanti ai societatii civile si ai principalelor institutii publice.

Atunci cand discutam despre Iasi, primele ganduri care ne vin in minte tin de trecut, de istorie si traditie, si mai putin lucrurile care tin de prezent sau, mai ales, de viitor si de ceea ce facem noi astazi pentru ca viata noastra si a copiilor nostri sa fie mai buna. In ultimii doi ani am inceput sa vorbim si despre marile proiecte ale judetului, ma refer aici la Aeroport, Masterplanul drumurilor judetene sau Proiectul de Management integrat al deseurilor. Aceste lucruri vor fi cuprinse si in noul document. Totul din aceasta Strategie se invarte in jurul mecanismului de creare a locurilor de munca, de aducere la Iasi a investitorilor, de creare in Iasi a unei atmosfere cat mai primitoare companiilor pentru a deschide noi fabrici, pentru a crea plusvaloare in judetul nostru. Totodata, Strategia va fi cartea de capatai a judetului, cu ajutorul careia Consiliul Judetean si comunitatile locale din Iasi vor merge in fata Comisiei Europene pentru a cere finantare”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In scopul elaborarii documentului mentionat, Consiliul Judetean Iasi are contract, incheiat in baza unei licitatii, cu firma GEA Consulting & Strategy din Bucuresti, aceeasi firma care a realizat si Strategia Judetului Iasi pentru perioada 2009-2014.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii