ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-09-2012, ora 19:00

Detinutii, forta de munca speciale

Articol de Diana Dumitriu

Conducerea Penitenciarului Iasi pune la dispozitie, in conditii foarte avantajoase, forta de munca speciala necalificata, pentru executarea diverselor nevoi edilitare sau diferitelor lucrari in domeniul constructiilor, agriculturii, sapaturi, prelucrari metalice, impletituri rachita, confectionare ambalaje, confectiilor textile, cusut incaltaminte, montator subansamble etc. putand prelua un segment al activitatii desfasurate sau intregul procesul de productie.

Marius Vulpe, directorul Penitenciarului, ne-a declarat ca folosirea fortei de munca speciale prezinta numeroase avantaje, dintre care enumeram eliminarea platii contributiilor suplimentare, care se platesc in mod curent pentru un angajat ( CAS, somaj, sanatate, carti de munca, fond de risc, etc.), la tariful orar negociat se adauga doar TVA, care este deductibil; eliminarea problemelor generate de legislatia muncii (concedii de odihna, concedii medicale, contract colectiv de munca, libere pentru nevoi personale, ore suplimentare etc.); activitatii persoanelor private de libertate se desfasoara sub supravegherea permanenta a unui agent al penitenciarului, de regula intr-o formatie compacta (grup de 10-30 persoane); in caz de intemperii sau alte probleme ce pot sista temporar activitatea dumneavoastra ( intarzieri in aprovizionare, etc.) poate fi sistat temporar si lucrul cu persoanele private de libertate fara cheltuieli suplimentare din partea dumneavoastra, se plateste doar timpul lucrat, comparativ cu un salariat caruia sunteti obligat sa-i acordati in continuare salariul; clauzele contractuale sunt negociabile in functie de efectivele utilizate, perioade de plata, distanta, tipul de lucrari etc.; tariful orar este negociabil - in baza Legii 275/2006 si a HG 1897/2006 art. 165.

De asemenea, dispunem in cadrul Penitenciarului Iasi de un atelier de tamplarie, modern, dotat cu utilaje performante de ultima generatie: uscator cherestea de 30 mc, masini de randeluit in grosime, masini de cantuit, freze, strung, circular de debitat.Astfel, in cadrul atelierului se pot executa diverse produse din lemn masiv si pal (mobilier pentru casa, mobilier de gradina, pentru birouri, scoli,gradinite, magazine etc.) sau se pot executa alte comenzi de prelucrare a lemnului (uscat cherestea, debitat material lemnos, randeluit, frezat etc.), la preturi competitive pe piata. In cazul in care intentionati sa dati curs ofertei noastre, va stam la dispozitie la sediul Penitenciarului Iasi din str. Dr. Vicol nr. 10, de luni pana vineri, intre orele 8,00 – 15,00. Conducerea Penitenciarului Iasi isi exprima convingerea ca, alaturi de sprijinul comunitatii locale si cu implicarea acesteia, poate creste nivelul si eficienta interventiei recuperative contribuind astfel la normalizarea relatiilor sociale si dezvoltarea continua a comunitatii locale, bazata pe integrare pe piata muncii a tuturor categoriilor sociale in general si a celor vulnerabile, in particular”, a spus Marius Vulpe, seful Penitenciarului Iasi.

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii