A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727584245.0297.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Detinuti ieseni, in pelerinaj la Biserica Sfintii Atanasie si Chiril – Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-02-2013, ora 15:07

Detinuti ieseni, in pelerinaj la Biserica Sfintii Atanasie si Chiril – Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Joi, 28 februarie, incepand cu ora 10.30, Penitenciarul Iasi, prin Serviciul Educatie si Asistenta Psihosociala, va organiza un program moral - religios „Pelerinaj la locurile sfinte”.

Un grup de 15 detinuti aflati in custodia unitatii noastre, din regim deschis, sub coordonarea preotului Antoce Pavel, vor merge in vizita la Biserica Sfintii Atanasie si Chiril – Iasi.

Scopul desfasurarii acestei activitati este de formare a unor deprinderi morale, a unor atitudini constiente fata de cerintele societatii si cultivarea sentimentelor moral – crestine, exersarea de catre persoane private de libertate, in cadrul Bisericii si a comunitatii locale, a unor conduite care sa faciliteze dezvoltarea personala si reintegrarea sociala.

Participarea activa a individului la viata comunitatii este conditionata de constientizarea si asumarea acestor repere, de asimilarea experientei sociale si dezvoltarea unor competente specifice, care sa ii ajute pe indivizi sa se comporte ca membri responsabili ai unui grup social, sa indeplineasca anumite roluri sociale. Invatarea conduitelor prosociale (configurarea deprinderilor cetatenesti, modelarea psihosociala, moral-religioasa a comportamentului individual in scopul participarii constiente si responsabile la viata sociala etc.), se inscrie printre scopurile vizate de multe dintre activitatile si programele de educatie moral-religioasa, de asistenta psihologica si sociala desfasurate de catre personalul sectorului reintegrare sociala cu persoanele private de libertate. Totodata, exersarea acestora, pe cat posibil, in cadrul comunitatii locale, faciliteaza recuperarea psihosociala si morala a persoanelor private de libertate, sporind sansele de reintegrare sociala si diminueaza riscul recidivei”, a declarat Gabriela Topoliceanu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Iasi.

Foto: crestinortodox.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii