A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719986417.5996.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Detinut de la penitenciarul din Iasi, ucis de colegul de celula
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-01-2013, ora 09:46

Detinut de la penitenciarul din Iasi, ucis de colegul de celula

Articol de Diana Dumitriu

Un detinut a fost omorat dimineata, in jurul orei 6,00, in Penitenciarul Iasi, in urma unui conflict cu un coleg de celula. In conflict a fost ranit si un detinut care a sarit in apararea celui injunghiat. Incidentul a avut loc in celula. Detinutul ucis avea de ispasit o condamnare de 20 de ani de inchisoare pentru crima. Politistii criminalisti si procurorii au demarat o ancheta.

Un conflict spontan a izbucnit, in jurul orei 06,10 - 06,20, intre detinutii unei camere de la sectia de maxima siguranta de Penitenciarului.

''Pe fondul starii conflictuale persoana privata de libertate. U. D. I. in varsta de 38 de ani , condamnat la 20 de ani pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, a fost lovit in zona capului cu scaunul din camera, iar A. C. in varsta de 31 de ani, condamnat la 4 ani si 6 luni pentru furt calificat, a fost taiat cu un obiect ascutit, de catre persoanele private de libertate B. S. in varsta de 33 de ani, condamnat la 20 de ani pentru tentativa de omor deosebit de grav, si de catre S. C., in varsta de 31 de ani, condamnat la 20 de ani pentru omor deosebit de grav'', a spus Gabriela Topoliceanu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Iasi.

Un echipaj SMURD a fost solicitat sa acorde asistenta medicala, dar in ciuda eforturilor de resuscitare din partea personalului medical, detinutul in varsta de 38 de ani a decedat. In altercatie, un alt detinut a fost taiat cu un cutter in zona fetei si a coapselor.

''Dupa constatarea decesului, conducerea penitenciarului a luat masurile legale care se impun in aceste situatii, fiind informat judecatorul delegat, Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, Serviciul de Medicina Legala, Inspectoratul Judetean de Politie Iasi, Administratia Nationala a Penitenciarelor, precum si familia decedatului. In prezent, la nivelul unitatii penitenciare, in colaborare cu organele abilitate, a fost demarata o ancheta in vederea identificarii circumstantelor care au condus la producerea incidentului'', a precizat Gabriela Topoliceanu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului.

Foto: ziarelive.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii