Patru americani vor pregati o masa traditionala de Thanksgiving Day pentru elevii, parintii si profesorii Colegiului Richard Wurmbrand (CRW).
Invitatii speciali din SUA, ajutati de copiii scolii, vor prepara timp de doua zile, meniul nelipsit de pe masa americanilor in aceste zile de sarbatoare. La loc de cinste vor fi curcanul cu gravy, sosul de mersoare, dar si placinta cu pecan, dovleac sau mere.
„In scoala noastra am ales sa adoptam aceasta sarbatoare, una din cele mai importante din SUA. Esenta Zilei Recunostintei este multumirea fata de cel de langa tine pentru ajutorul ce ti l-a dat. E una din trasaturile de caracter pe care profesorii colegiului le cultiva la toti elevii. Si aceasta sarbatoare e un mijloc de a ne bucura, de a fi alaturi si de a ne multumi unul celuilalt”, a declarat Cristi Lucaci, directorul CRW.
Pe langa masa traditionala, Paul Sutton, om de afaceri si presedinte al South Business Furniture Services, alaturi de sotia Julia, profesoara la scoala Shades Mountain din Birmingham, AL, si parintii Daniel si Pauline Sutton vor tine un curs despre semnificatia si obiceiurile legate de aceasta sarbatoare. In cadrul programului va avea loc si un talk-show cu invitatii din SUA, elevi si profesori.
Thanksgiving Day
Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day)este o sarbatoare anuala de o zi, in care se multumeste (traditional lui Dumnezeu) pentru bogatia recoltei din acel an. Ea se sarbatoreste in cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite si Canada). Este o sarbatoare a familiei. In Statele Unite majoritatea afacerilor (in afara de magazine) sunt inchise joi si vineri in saptamana cu Thanksgiving pentru a permite angajatilor sa se reuneasca, cu familia. Aceasta sarbatoare a fost preluata de primii colonisti sositi in Lumea Noua, unde a fost sarbatorita pentru prima data in anul 1621, ca semn de recunostinta fata de recolta miraculoasa obtinuta in conditii climaterice dure. In decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezolutie prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sarbatoare nationala a SUA.
In Statele Unite se organizeaza parade de Ziua Recunostintei, cu ocazia carora defileaza de obicei fanfare scolare si se prezinta diferite care alegorice. Mancarurile traditionale de Ziua Recunostintei sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, si placinta de dovleac [1]. A doua zi dupa Ziua Recunostintei este cea mai aglomerata zi pentru cumparaturi. Magazinele deschid foarte devreme si au oferte speciale pentru a atrage cat mai multi clienti. Nu este ceva neobisnuit sa se formeze cozi la mall-uri de la sase dimineata.
Tag-uri:
Patru americani vor pregati o masa traditionala de Thanksgiving Day pentru elevii, parintii si profesorii Colegiului Richard Wurmbrand (CRW).
,
Invitatii speciali din SUA, ajutati de copiii scolii, vor prepara timp de doua zile, meniul nelipsit de pe masa americanilor in aceste zile de sarbatoare. La loc de cinste vor fi curcanul cu gravy, sosul de mersoare, dar si placinta cu pecan, dovleac sau mere.
„In scoala noastra am ales sa adoptam aceasta sarbatoare, una din cele mai importante din SUA. Esenta Zilei Recunostintei este multumirea fata de cel de langa tine pentru ajutorul ce ti l-a dat. E una din trasaturile de caracter pe care profesorii colegiului le cultiva la toti elevii. Si aceasta sarbatoare e un mijloc de a ne bucura, de a fi alaturi si de a ne multumi unul celuilalt”, a declarat Cristi Lucaci, directorul CRW.
Pe langa masa traditionala, Paul Sutton, om de afaceri si presedinte al South Business Furniture Services, alaturi de sotia Julia, profesoara la scoala Shades Mountain din Birmingham, AL, si parintii Daniel si Pauline Sutton vor tine un curs despre semnificatia si obiceiurile legate de aceasta sarbatoare. In cadrul programului va avea loc si un talk-show cu invitatii din SUA, elevi si profesori.
Thanksgiving Day
Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day)este o sarbatoare anuala de o zi, in care se multumeste (traditional lui Dumnezeu) pentru bogatia recoltei din acel an. Ea se sarbatoreste in cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite si Canada). Este o sarbatoare a familiei. In Statele Unite majoritatea afacerilor (in afara de magazine) sunt inchise joi si vineri in saptamana cu Thanksgiving pentru a permite angajatilor sa se reuneasca, cu familia. Aceasta sarbatoare a fost preluata de primii colonisti sositi in Lumea Noua, unde a fost sarbatorita pentru prima data in anul 1621, ca semn de recunostinta fata de recolta miraculoasa obtinuta in conditii climaterice dure. In decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezolutie prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sarbatoare nationala a SUA.
In Statele Unite se organizeaza parade de Ziua Recunostintei, cu ocazia carora defileaza de obicei fanfare scolare si se prezinta diferite care alegorice. Mancarurile traditionale de Ziua Recunostintei sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, si placinta de dovleac [1]. A doua zi dupa Ziua Recunostintei este cea mai aglomerata zi pentru cumparaturi. Magazinele deschid foarte devreme si au oferte speciale pentru a atrage cat mai multi clienti. Nu este ceva neobisnuit sa se formeze cozi la mall-uri de la sase dimineata.
" title="Stiri despre
Invitatii speciali din SUA, ajutati de copiii scolii, vor prepara timp de doua zile, meniul nelipsit de pe masa americanilor in aceste zile de sarbatoare. La loc de cinste vor fi curcanul cu gravy, sosul de mersoare, dar si placinta cu pecan, dovleac sau mere.
„In scoala noastra am ales sa adoptam aceasta sarbatoare, una din cele mai importante din SUA. Esenta Zilei Recunostintei este multumirea fata de cel de langa tine pentru ajutorul ce ti l-a dat. E una din trasaturile de caracter pe care profesorii colegiului le cultiva la toti elevii. Si aceasta sarbatoare e un mijloc de a ne bucura, de a fi alaturi si de a ne multumi unul celuilalt”, a declarat Cristi Lucaci, directorul CRW.
Pe langa masa traditionala, Paul Sutton, om de afaceri si presedinte al South Business Furniture Services, alaturi de sotia Julia, profesoara la scoala Shades Mountain din Birmingham, AL, si parintii Daniel si Pauline Sutton vor tine un curs despre semnificatia si obiceiurile legate de aceasta sarbatoare. In cadrul programului va avea loc si un talk-show cu invitatii din SUA, elevi si profesori.
Thanksgiving Day
Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day)este o sarbatoare anuala de o zi, in care se multumeste (traditional lui Dumnezeu) pentru bogatia recoltei din acel an. Ea se sarbatoreste in cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite si Canada). Este o sarbatoare a familiei. In Statele Unite majoritatea afacerilor (in afara de magazine) sunt inchise joi si vineri in saptamana cu Thanksgiving pentru a permite angajatilor sa se reuneasca, cu familia. Aceasta sarbatoare a fost preluata de primii colonisti sositi in Lumea Noua, unde a fost sarbatorita pentru prima data in anul 1621, ca semn de recunostinta fata de recolta miraculoasa obtinuta in conditii climaterice dure. In decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezolutie prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sarbatoare nationala a SUA.
In Statele Unite se organizeaza parade de Ziua Recunostintei, cu ocazia carora defileaza de obicei fanfare scolare si se prezinta diferite care alegorice. Mancarurile traditionale de Ziua Recunostintei sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, si placinta de dovleac [1]. A doua zi dupa Ziua Recunostintei este cea mai aglomerata zi pentru cumparaturi. Magazinele deschid foarte devreme si au oferte speciale pentru a atrage cat mai multi clienti. Nu este ceva neobisnuit sa se formeze cozi la mall-uri de la sase dimineata.
">
Invitatii speciali din SUA, ajutati de copiii scolii, vor prepara timp de doua zile, meniul nelipsit de pe masa americanilor in aceste zile de sarbatoare. La loc de cinste vor fi curcanul cu gravy, sosul de mersoare, dar si placinta cu pecan, dovleac sau mere.
„In scoala noastra am ales sa adoptam aceasta sarbatoare, una din cele mai importante din SUA. Esenta Zilei Recunostintei este multumirea fata de cel de langa tine pentru ajutorul ce ti l-a dat. E una din trasaturile de caracter pe care profesorii colegiului le cultiva la toti elevii. Si aceasta sarbatoare e un mijloc de a ne bucura, de a fi alaturi si de a ne multumi unul celuilalt”, a declarat Cristi Lucaci, directorul CRW.
Pe langa masa traditionala, Paul Sutton, om de afaceri si presedinte al South Business Furniture Services, alaturi de sotia Julia, profesoara la scoala Shades Mountain din Birmingham, AL, si parintii Daniel si Pauline Sutton vor tine un curs despre semnificatia si obiceiurile legate de aceasta sarbatoare. In cadrul programului va avea loc si un talk-show cu invitatii din SUA, elevi si profesori.
Thanksgiving Day
Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day)este o sarbatoare anuala de o zi, in care se multumeste (traditional lui Dumnezeu) pentru bogatia recoltei din acel an. Ea se sarbatoreste in cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite si Canada). Este o sarbatoare a familiei. In Statele Unite majoritatea afacerilor (in afara de magazine) sunt inchise joi si vineri in saptamana cu Thanksgiving pentru a permite angajatilor sa se reuneasca, cu familia. Aceasta sarbatoare a fost preluata de primii colonisti sositi in Lumea Noua, unde a fost sarbatorita pentru prima data in anul 1621, ca semn de recunostinta fata de recolta miraculoasa obtinuta in conditii climaterice dure. In decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezolutie prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sarbatoare nationala a SUA.
In Statele Unite se organizeaza parade de Ziua Recunostintei, cu ocazia carora defileaza de obicei fanfare scolare si se prezinta diferite care alegorice. Mancarurile traditionale de Ziua Recunostintei sunt curcan umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, si placinta de dovleac [1]. A doua zi dupa Ziua Recunostintei este cea mai aglomerata zi pentru cumparaturi. Magazinele deschid foarte devreme si au oferte speciale pentru a atrage cat mai multi clienti. Nu este ceva neobisnuit sa se formeze cozi la mall-uri de la sase dimineata.