ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
10-04-2013, ora 18:48

Deputatul Petru Movila a discutat cu Raed Arafat, si cu Doru Badescu, presedintele CNAS, despre soarta Spitalului Socola

Articol de Alexandra Stefanescu

La inceputul acestei saptamani, deputatul Petru Movila s-a intalnit cu secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, si cu Doru Badescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Principalele teme de discutie au fost cele legate de suplimentarea fondurilor Spitalului Socola si modificarea si completarea normelor metodologice la contractul cadru.

Fiind un spital regional si avand anumite urgente medicale, am solicitat ca aceste cazuri sa fie platite in conformitate cu tarifele spitalelor de urgenta. De asemenea, am discutat, atat cu Raed Arafat cat si cu Doru Badescu, posibilitatea suplimentarii fondurilor spitalului prin redistribuirea sumelor ramase din alocarea bugetara pentru judetul Iasi dupa finalizarea incheierii contractelor de catre CJAS Iasi cu celelalte spitale. Suma ramasa necontractata va fi redistribuita in principal celor trei spitale unde consumul financiar pentru resursa umana este semnificativa, respectiv Spitalul Socola, Spitalul de Boli Infectioase si Spitalul de Pneumoftiziologie”, a detaliat deputatul Petru Movila, membru in Comisia de Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.

Propunerile facute de catre deputatul Petru Movila pentru redresarea Spitalului Socola si dezbatute cu reprezentantii Ministerului Sanatatii au fost cele legate de cresterea tarifului pe caz cu 30 la suta pentru spitalele clinice de psihiatrie, modificarea Normelor metodologice de aplicare ale Contracului Cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014 in conformitate cu realitatile existente si introducerea in sistemul de urgente a criteriilor de evaluare specifice urgentei psihiatrice.

Am convingerea ca aceste propuneri precum si alte posibile variante de sprijinire a Spitalului Socola vor fi luate in calcul de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii si de catre cei ai CNAS”, a sustinut Petru Movila.

Discutia cu presedintele CNAS a atins si problema sistarii decontarilor medicilor stomatologi.

Concluzia in acest caz este ca pana in luna iulie nu vor mai fi bani pentru decontarea serviciilor medicilor stomatologi. Pana la acel moment nu va exista posibilitatea reluarii finantarii, insa Ministerul Sanatatii ia in calcul derularea unui program de preventie orala”, a completat deputatul iesean.

Foto: rnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii