ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
03-03-2012, ora 10:09

Deputatul Petru Movila: Consider ca da, inca mai sunt sanse pentru salvarea Fortus

Articol de Madalina Irimia

Deputatul PD-L Petru Movila este de parere ca SC Fortus SA poate fi salvat de la desfiintare. Parlamentarul democrat-liberal a scris pe blogul personal cum poate fi revitalizat fostul combinat de utitaj greu din Iasi.

"Solutia pe care o propun este in concordanta cu legislatia romaneasca si cea europeana, nu poate fi interpretata ca ajutor de stat si cred ca ar aduce numai avantaje statului, atit financiare cit si sociale. Principalele active care contribuie la buna desfasurarea a procesului tehnologic a SC Fortus SA se pot constitui intr-un pachet care, la solicitarea principalului creditor, ANAF, si cu votul acestuia la masa credala, poate fi "dat in plata", conform legislatiei in vigoare, pentru acoperirea si/sau stingerea debitului principalului creditor, adica ANAF. SC Fortus SA ar ramane cu destule active si terenuri care pot fi valorificate de lichidatorul desemnat de instanta pentru indestularea masei credale.

Odata ajuns in proprietatea ANAF, pachetul cu principalele active necesare desfasurarii activitatii de baza a firmei poate fi concesionat, conform legislatiei in vigoare, pe baza de licitatie sau de negociere directa, unui agent economic care desfasoara aceeasi activitate de baza ca si SC Fortus SA. Concesionarea poate fi facuta pe o perioada determinata de timp, cu plata unei redevente anuale catre ANAF si cu respectarea prevederilor legislatiei privitoare la concesionarea unui bun. Statul are posibilitatea astfel de a recupera datoria pe care o inregistreaza SC Fortus SA la bugetul consolidat de stat si sde rezolva si problema sociala a salariatilor, concesionarul avind la dispozitie forta calificata de munca. Ar fi salvat astfel ultimul combinat de utilaj greu din tara, combinat care mai detine, inca, unele utilaje unicat in Europa", a scris Petru Movila pe blogul personal.

Foto: panoramio.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii