ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-04-2013, ora 18:20

Deputatul Movila le-a prezentat premierului, ministrului Sanatatii si presedintelui CNAS o serie de solutii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta Spitalul Socola

Articol de Alexandra Stefanescu

In cursul zilei de astazi, deputul Petru Movila a transmis catre Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, catre Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii si catre Doru Badescu, presedintele CNAS, un memoriu in care a evidentiat problemele cu care se confrunta Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola, precum si solutiile legale in vederea rezolvarii acestei situatii critice.

Propunerile pe care le-am prezentat autoritatilor competente pentru a remedia situatia dificila in care se afla Spitalul Socola sunt viabile si realiste. Am reusit sa identificam cele mai potrivite solutii legale pentru ca unitatea medicala ieseana sa isi poata continua activitatea in conditii decente, normale, de care sa beneficieze atat cadrele medicale cat si pacientii. Sper ca atat premierul, ministrul Sanatatii cat si CNAS sa ia in considerare aceste recomandari si sa dea curs acestor demersuri indispensabile pentru Spitalul Socola. Cea mai importanta masura identificata pana la acest moment este cresterea tarifului pe caz cu 30% pentru spitalele clinice de psihiatrie din categoria I M si II M si implicit modificarea Normelor metodologice de aplicare ale Contracului Cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014 in conformitate cu realitatile existente. De asemenea, am propus si introducerea in sistemul de urgente a criteriilor de evaluare specifice urgentei psihiatrice, in conditiile in care la acest moment este imposibila includerea acestora de catre medicul psihiatru in criteriile existente in vederea decontarii cazurilor”, a declarat deputatul Petru Movila, membru in Comisia de Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.

Foto: rnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii