ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
09-04-2013, ora 16:32

Deputatul Movila i-a solicitat premierului Ponta introducerea unei masuri de finantare separate pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene

Articol de Alexandra Stefanescu

In cursul zilei de astazi, deputatul Petru Movila a solicitat premierului Victor Ponta introducerea unei masuri de finantare separate pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene in alocarea bugetara a UE pentru exercitiul financiar multianual 2014 – 2020.

Sustinerea unei astfel de masuri pentru refacerea drumurilor judetene ar fi oportunitatea de care Romania, si implicit judetul Iasi, are nevoie pentru a se dezvolta, in conditiile in care autoritatile centrale si locale nu dispun de puterea financiara necesara pentru a derula astfel de proiecte. Tinand cont de toate acestea, am solicitat in mod expres premierului ca unul din obiectivele tarii noastre, in negocierile la nivelul UE privind exercitiul financiar 2014 – 2020, sa fie introducerea unei masuri de finantare separate, care sa aiba ca unic scop dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere, respectiv drumurile judetene. Am cerut negocierea unei astfel de masuri de finantare doar pentru modernizarea drumurilor judetene intrucat alta solutie nu se intrevede la acest moment in Romania, inafara unor eventuale imprumuturi pe care Consiliile Judetene le pot face pentru a reabilita o infrastructura in mare parte invechita si care nu mai face fata demult cerintelor actuale”, a explicat deputatul Petru Movila.

Cu toate ca infrastructura rutiera a cunoscut o modernizare permanenta, aceasta nu a reusit sa atinga parametrii de competitivitate asteptati, necesitand si astazi lucrari ample de extindere, amenajare, reabilitare sau de modernizare. In ce priveste reteaua actuala de drumuri a Regiunii Nord-Est doar 16 la suta din numarul total de drumuri judetene si comunale sunt modernizate, fiind reabilitati si modernizati, cu fonduri europene, doar 440 km de drumuri judetene.

Foto: ziare.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii