A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731730011.8444.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Deputatii vor din nou SUPERIMUNITATE. Procedurile de arestare a unui parlamentar ar putea fi ingreunate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-03-2015, ora 12:05

Deputatii vor din nou SUPERIMUNITATE. Procedurile de arestare a unui parlamentar ar putea fi ingreunate

Articol de Cristian Amariei
Un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor reintroduce prevederi care au fost declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala in 2013. Prevederile vizeaza imunitatea deputatilor si procedura de retinere, perchezitie si arestare a lor. Proiectul a ajuns pe ordinea de zi a plenului Camerei si ar putea intra la vot final miercuri dupa-amiaza.

Propunerile venite de la Ministerul Public vizeaza articolul 195, cel care vizeaza procedura parlamentara in ceea ce priveste cererile procurorilor de retinere, perchezitionare sau arestare a deputatilor.

Astfel, solicitarii procurorilor trebuie sa i se anexeze "motive concrete si temeinice" ale arestarii, iar Ministerul de Justitie trebuie sa ofere comisiei toate documentele suplimentare care i se cer.

De asemenea, raportul comisiei care trebuie supus votului plenului si pe baza caruia se aproba sau nu cererea Parchetului trebuie sa faca "referiri punctuale la motivele concrete, legale si temeinice invocate".

"S-a intalnit comitetul liderilor, au spus 'asta e Regulamentul' si l-au transmis comisiei de Regulament si acum se spune ca a fost decizia comisiei. Este o minciuna si un fals. Ca secretar al comisiei, eu nu am semnat raportul. in comisie, am discutat o ora si cand am vazut ca nu ne intelegem, ne-am ridicat si am plecat, iar raportul fost semnat de presedintele comisiei, Gheorghe Emacu (PSD) ce l-a transmis apoi Biroului Permanent", a declarat Gheorghe Tinel pentru RomaniaTV.net.

Nemultumirile liberalului vizeaza si aspecte legate de prevederile proiectului in ceea ce priveste dezbaterile din plen si inlocuirea presedintelui Camerei. "Nu pot fi de acord ca presedintele Camerei sa poata fi schimbat doar la propunerea grupului parlamentar din care provine", a mai spus Tinel.

Dupa sedinta din 17 martie, liderul de grup al deputatilor PNL, Ludovic Orban a cerut in Biroul Permanent de luni amanarea introducerii proiectului pe ordinea de zi pana cand va exista un consens al grupurilor de modificarile facute Regulamentului, insa puterea a respins aceasta propunere. "Intelegerea la nivelul grupurilor parlamentare a fost sa modificam articolele din Regulament asupra carora exista consens. in ciuda acestui lucru, exista doua modificari care s-au facut fara acordul grupului PNL", a declarat Orban precizand ca este vorba de modificarile privind imunitatea parlamentarilor si posibilitatea ca presedintele Camerei sa fie revocat exclusiv la propunerea grupului parlamentar din care face parte.

"PSD profita de aceasta ocazie, existand foarte multi parlamentari de-ai sai asupra carora justitia solicita arestarea preventiva sau urmarirea penala, pentru a introduce o modificare cu care nu suntem de acord. Noi am fost de acord doar cu simplificarea procedurii si posibilitatea de a introduce vot deschis la cererile de ridicare a imunitatii", a spus Orban.

Acesta a atras atentia ca adoptarea modificarilor va aduce prejudicii de imagine Parlamentului si va afecta viitoarele rapoarte ale Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii