ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-11-2015, ora 09:41

Demers pentru stadion de rugby la Iasi

Articol de Cristian Amariei
In cadrul conferintei de presa, organizate marti, 3 noiembrie, primarul interimar Mihai Chirica a anuntat initierea demersurilor necesare constructiei unui stadion de rugby la Iasi. Arena sportiva este planificata pe locul actualului stadion Tineretului din zona Abator si va avea, conform prognozelor municipalitatii, intre 5000 si 8000 de locuri. Investitia ar urma sa intre in programul national de finantare.

„Compania Nationala de Investitii a luat act de solicitarea noastra privind constructia unui stadion de rugby la Iasi. Am facut in continuare lobby saptamana trecuta si in aceasta saptamana spre Federatia Romana de Rugby si speram sa primim avizul intr-o perioada imediat urmatoare”, a spus edilul.

In alta ordine de idei, primarul interimar a anuntat retrogradarea arhitectului sef al orasului Tudor Vericeanu, pe o functie publica inferioara. Decizia a fost luata in Comisia de Disciplina din cadrul municipalitatii potrivit reglemetarilor legate de funtionari publici. Postul de arhitect sef va fi ocupat temporar de Ana Maria Tarziu, pana acum sefa Serviciului de Urbanism.

„E o situatie care impiedica o decizie mai radicala. Ma bucur ca, din toate punctele de vedere pe care le-am sustinut, comisia de disciplina a inteles ca domnul Vericeanu nu mai poate fi arhitect sef. Tot serviciul va fi reformat si vom incepe si concursul pentru calitatea inspectorilor de la urbanism”, a declarat Mihai Chirica.

Arhitectul sef a starnit nemultumirea conducerii municipalitatii in special in ceea ce priveste activitatea de elaborare a Planului Urbanistic General, documentatie aflata in intarziere.
     
Tag-uri: iasi, stadion, rugby
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii