A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720182977.0648.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce s-a dublat pretul zaharului intr-un an
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
26-06-2011, ora 00:49

De ce s-a dublat pretul zaharului intr-un an

Articol de Alexandra Stefanescu

Multe dintre fabricile de zahar romanesti s-au confruntat cu probleme in ultimii ani, iar o parte dintre ele au intrat in insolventa. Productia a scazut la 60% fata de anii '90, in timp ce pretul zaharului aproape s-a dublat in ultimul an.

"Numarul fabricilor de zahar a scazut si din cauza privatizarilor nereusite sau a decapitalizarilor de dupa 1990", a explicatIoan Armenean, presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor de Zahar din Sfecla (ARPZS) pentru Ziarul Financiar.

In anii '90, in Romania erau 33 de fabrici de zahar, iar la sfarsitul lui 2009 mai erau doar noua, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, dintre care una - Zaharul Bod - a intrat in insolventa, dar isi continua activitatea.

Singurele fabrici care au rezistat au fost cele cumparate de investitori straini care au "injectat" milioane de euro in utilaje si retehnologizari, iar rezultatele sunt afaceri de peste 160 milioane de euro anual.

Asa se face ca, daca in 1990 fabricile de zahar din Romania produceau 538.000 de tone anual, in 2000 productia se cifra la 475.000 de tone, pentru ca in 2009 sa se reduca pana la 320.000 de tone.

In plus, piata locala a zaharului a fost zdruncinata si pentru ca inainte de integrarea in UE Romania a negociat o cota de zahar de circa 110.000 de tone de zahar din sfecla si o cantitate de 330.000 de tone pentru procesarea zaharului brut, in conditiile in care consumul intern de zahar se cifreaza la 550.000-600.000 de tone in fiecare an.

     
Tag-uri:

Multe dintre fabricile de zahar romanesti s-au confruntat cu probleme in ultimii ani, iar o parte dintre ele au intrat in insolventa. Productia a scazut la 60% fata de anii '90, in timp ce pretul zaharului aproape s-a dublat in ultimul an.

,

"Numarul fabricilor de zahar a scazut si din cauza privatizarilor nereusite sau a decapitalizarilor de dupa 1990", a explicatIoan Armenean, presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor de Zahar din Sfecla (ARPZS) pentru Ziarul Financiar.

In anii '90, in Romania erau 33 de fabrici de zahar, iar la sfarsitul lui 2009 mai erau doar noua, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, dintre care una - Zaharul Bod - a intrat in insolventa, dar isi continua activitatea.

Singurele fabrici care au rezistat au fost cele cumparate de investitori straini care au "injectat" milioane de euro in utilaje si retehnologizari, iar rezultatele sunt afaceri de peste 160 milioane de euro anual.

Asa se face ca, daca in 1990 fabricile de zahar din Romania produceau 538.000 de tone anual, in 2000 productia se cifra la 475.000 de tone, pentru ca in 2009 sa se reduca pana la 320.000 de tone.

In plus, piata locala a zaharului a fost zdruncinata si pentru ca inainte de integrarea in UE Romania a negociat o cota de zahar de circa 110.000 de tone de zahar din sfecla si o cantitate de 330.000 de tone pentru procesarea zaharului brut, in conditiile in care consumul intern de zahar se cifreaza la 550.000-600.000 de tone in fiecare an.

" title="Stiri despre

"Numarul fabricilor de zahar a scazut si din cauza privatizarilor nereusite sau a decapitalizarilor de dupa 1990", a explicatIoan Armenean, presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor de Zahar din Sfecla (ARPZS) pentru Ziarul Financiar.

In anii '90, in Romania erau 33 de fabrici de zahar, iar la sfarsitul lui 2009 mai erau doar noua, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, dintre care una - Zaharul Bod - a intrat in insolventa, dar isi continua activitatea.

Singurele fabrici care au rezistat au fost cele cumparate de investitori straini care au "injectat" milioane de euro in utilaje si retehnologizari, iar rezultatele sunt afaceri de peste 160 milioane de euro anual.

Asa se face ca, daca in 1990 fabricile de zahar din Romania produceau 538.000 de tone anual, in 2000 productia se cifra la 475.000 de tone, pentru ca in 2009 sa se reduca pana la 320.000 de tone.

In plus, piata locala a zaharului a fost zdruncinata si pentru ca inainte de integrarea in UE Romania a negociat o cota de zahar de circa 110.000 de tone de zahar din sfecla si o cantitate de 330.000 de tone pentru procesarea zaharului brut, in conditiile in care consumul intern de zahar se cifreaza la 550.000-600.000 de tone in fiecare an.

">

"Numarul fabricilor de zahar a scazut si din cauza privatizarilor nereusite sau a decapitalizarilor de dupa 1990", a explicatIoan Armenean, presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor de Zahar din Sfecla (ARPZS) pentru Ziarul Financiar.

In anii '90, in Romania erau 33 de fabrici de zahar, iar la sfarsitul lui 2009 mai erau doar noua, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, dintre care una - Zaharul Bod - a intrat in insolventa, dar isi continua activitatea.

Singurele fabrici care au rezistat au fost cele cumparate de investitori straini care au "injectat" milioane de euro in utilaje si retehnologizari, iar rezultatele sunt afaceri de peste 160 milioane de euro anual.

Asa se face ca, daca in 1990 fabricile de zahar din Romania produceau 538.000 de tone anual, in 2000 productia se cifra la 475.000 de tone, pentru ca in 2009 sa se reduca pana la 320.000 de tone.

In plus, piata locala a zaharului a fost zdruncinata si pentru ca inainte de integrarea in UE Romania a negociat o cota de zahar de circa 110.000 de tone de zahar din sfecla si o cantitate de 330.000 de tone pentru procesarea zaharului brut, in conditiile in care consumul intern de zahar se cifreaza la 550.000-600.000 de tone in fiecare an.

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii