In anotimpul cald, multa lume prefera sa se racoreasca seara la o terasa, savurand o bere alaturi de prieteni. Multi se sperie, insa, de efectele adverse pe care au auzit ca le poate da acest lichid. Totusi, mai multe studii arata ca acesta are mai degraba beneficii, decat insusiri negative.
Conform unor date puse la dispozitie de Asociatia "Berarii Romaniei", berea are urmatoarele avantaje:
- nu ingrasa: spre deosebire de alte bauturi, care ingrasa destul de mult, berea cu alcool are 43 de calorii la 100 ml, iar cea fara alcool doar 17 calorii, asa ca nu-ti va afecta silueta;
- rehidrateaza dupa efort fizic: berea ajuta corpul sa isi recupereze unele minerale si aminoaicizi care se pierd prin transpiratie, dar si vitamina B si antioxidanti. Intrucat 93% din compozitia berii este reprezentata de apa, aceasta reduce semnificativ senzatia de sete;
- reduce riscul pietrelor la rinichi, datorita fapului ca are putin calciu si mult magneziu;
- reduce riscul aparitiei bolii Parkinson, dupa cum arata mai multe studii in domeniu;
- creste nivelul colesterolului "bun", astfel incat scade riscul dezvoltarii diabetului si a bolilor cardiovasculare;
- protejeaza de bacteria Helicobacter pylori, astfel incat esti mai in siguranta fata de ulcerul de stomac si chiar cancer;
- sursa de antioxidanti: maltul si hameiul ajuta organismul sa absoarba mai bine antioxidantii;
- sursa de siliciu: apa si orzul contine siliciu, bun pentru sanatatea oaselor si un ajutor in prevenirea Alzheimer-ului;
- sursa pentru vitamina B12, care este esentiala pentru sanatatea sistemului nervos;
- sursa de fibre: doua pahare de bere contin 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile. (ziare.com)
Tag-uri:
In anotimpul cald, multa lume prefera sa se racoreasca seara la o terasa, savurand o bere alaturi de prieteni. Multi se sperie, insa, de efectele adverse pe care au auzit ca le poate da acest lichid. Totusi, mai multe studii arata ca acesta are mai degraba beneficii, decat insusiri negative.
,
Conform unor date puse la dispozitie de Asociatia "Berarii Romaniei", berea are urmatoarele avantaje:
- nu ingrasa: spre deosebire de alte bauturi, care ingrasa destul de mult, berea cu alcool are 43 de calorii la 100 ml, iar cea fara alcool doar 17 calorii, asa ca nu-ti va afecta silueta;
- rehidrateaza dupa efort fizic: berea ajuta corpul sa isi recupereze unele minerale si aminoaicizi care se pierd prin transpiratie, dar si vitamina B si antioxidanti. Intrucat 93% din compozitia berii este reprezentata de apa, aceasta reduce semnificativ senzatia de sete;
- reduce riscul pietrelor la rinichi, datorita fapului ca are putin calciu si mult magneziu;
- reduce riscul aparitiei bolii Parkinson, dupa cum arata mai multe studii in domeniu;
- creste nivelul colesterolului "bun", astfel incat scade riscul dezvoltarii diabetului si a bolilor cardiovasculare;
- protejeaza de bacteria Helicobacter pylori, astfel incat esti mai in siguranta fata de ulcerul de stomac si chiar cancer;
- sursa de antioxidanti: maltul si hameiul ajuta organismul sa absoarba mai bine antioxidantii;
- sursa de siliciu: apa si orzul contine siliciu, bun pentru sanatatea oaselor si un ajutor in prevenirea Alzheimer-ului;
- sursa pentru vitamina B12, care este esentiala pentru sanatatea sistemului nervos;
- sursa de fibre: doua pahare de bere contin 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile. (ziare.com)
" title="Stiri despre
Conform unor date puse la dispozitie de Asociatia "Berarii Romaniei", berea are urmatoarele avantaje:
- nu ingrasa: spre deosebire de alte bauturi, care ingrasa destul de mult, berea cu alcool are 43 de calorii la 100 ml, iar cea fara alcool doar 17 calorii, asa ca nu-ti va afecta silueta;
- rehidrateaza dupa efort fizic: berea ajuta corpul sa isi recupereze unele minerale si aminoaicizi care se pierd prin transpiratie, dar si vitamina B si antioxidanti. Intrucat 93% din compozitia berii este reprezentata de apa, aceasta reduce semnificativ senzatia de sete;
- reduce riscul pietrelor la rinichi, datorita fapului ca are putin calciu si mult magneziu;
- reduce riscul aparitiei bolii Parkinson, dupa cum arata mai multe studii in domeniu;
- creste nivelul colesterolului "bun", astfel incat scade riscul dezvoltarii diabetului si a bolilor cardiovasculare;
- protejeaza de bacteria Helicobacter pylori, astfel incat esti mai in siguranta fata de ulcerul de stomac si chiar cancer;
- sursa de antioxidanti: maltul si hameiul ajuta organismul sa absoarba mai bine antioxidantii;
- sursa de siliciu: apa si orzul contine siliciu, bun pentru sanatatea oaselor si un ajutor in prevenirea Alzheimer-ului;
- sursa pentru vitamina B12, care este esentiala pentru sanatatea sistemului nervos;
- sursa de fibre: doua pahare de bere contin 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile. (ziare.com)
">
Conform unor date puse la dispozitie de Asociatia "Berarii Romaniei", berea are urmatoarele avantaje:
- nu ingrasa: spre deosebire de alte bauturi, care ingrasa destul de mult, berea cu alcool are 43 de calorii la 100 ml, iar cea fara alcool doar 17 calorii, asa ca nu-ti va afecta silueta;
- rehidrateaza dupa efort fizic: berea ajuta corpul sa isi recupereze unele minerale si aminoaicizi care se pierd prin transpiratie, dar si vitamina B si antioxidanti. Intrucat 93% din compozitia berii este reprezentata de apa, aceasta reduce semnificativ senzatia de sete;
- reduce riscul pietrelor la rinichi, datorita fapului ca are putin calciu si mult magneziu;
- reduce riscul aparitiei bolii Parkinson, dupa cum arata mai multe studii in domeniu;
- creste nivelul colesterolului "bun", astfel incat scade riscul dezvoltarii diabetului si a bolilor cardiovasculare;
- protejeaza de bacteria Helicobacter pylori, astfel incat esti mai in siguranta fata de ulcerul de stomac si chiar cancer;
- sursa de antioxidanti: maltul si hameiul ajuta organismul sa absoarba mai bine antioxidantii;
- sursa de siliciu: apa si orzul contine siliciu, bun pentru sanatatea oaselor si un ajutor in prevenirea Alzheimer-ului;
- sursa pentru vitamina B12, care este esentiala pentru sanatatea sistemului nervos;
- sursa de fibre: doua pahare de bere contin 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile. (ziare.com)