ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-06-2014, ora 14:43

De Rusalii, 500 de politisti vor supraveghea Iasul

Articol de Cristian Amariei

Peste 500 de politisti din structurile de ordine si siguranta publica, investigatii criminale, politie rutiera, interventii rapide vor avea misiunea de a preveni si combate orice incalcare a legislatiei de natura penala sau contraventionala, in perioada minivacantei de Rusalii.

In perioada 7 - 9 iunie, la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi, au fost dispuse masuri astfel incat numarul politistilor care actioneaza in teren sa fie suplimentat, media zilnica a politistilor de ordine publica fiind de 150, iar de politie rutiera de 30.

Misiunile politistilor sunt de asigurare a desfasurarii in siguranta a manifestarilor religioase si cultural – artistice, actionandu-se pentru prevenirea furturilor din buzunare, posete, genti, a celor din autoturisme, precum si a talhariilor.

Sunt in atentie zonele turistice si de agrement si lacasurile de cult din judetul Iasi, unde se preconizeaza prezenta unui numar insemnat de persoane.

Politistii rutieri actioneaza pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe drumurile nationale si europene, in punctele cu risc crescut de producere a accidentelor si pentru fluidizarea, dirijarea si prevenirea blocajelor pe caile de acces catre obiectivele turistice si manastiri.

Pentru supravegherea traficului rutier, politistii rutieri vor utiliza aparate de monitorizare a traficului si inregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, urmarind in special prevenirea si combaterea excesului de viteza. De asemenea, politistii vor acorda o atentie deosebita prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului.

Se va actiona pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, si se vor desfasura actiuni specifice de ordine publica si siguranta rutiera, in scopul prevenirii si combaterii oricaror evenimente care pot perturba ordinea si linistea publica.

Politistii din cadrul structurilor de Investigatii Criminale vor fi prezenti in zonele unde se vor desfasura manifestari religioase, cultural artistice, precum in zona discotecilor, pentru prevenirea infractiunilor cu violenta, furturilor sau a altor fapte de natura penala.

Politistii de la Transporturi vor actiona, in gari, aerogara din mun. Iasi, si in trenurile de calatori, pe linia prevenirii si combaterii calatoriei frauduloase, a cersetoriei, comertului ambulant, vagabondajului si depistarii minorilor lipsiti de supraveghere.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, buzunare, genti, posete , politistii va recomanda sa:

- nu lasati la vedere, in autoturisme bunuri de valoare, bunuri care pot atrage atentia, obiecte de imbracaminte sau bani!

- nu lasati in autoturisme documentele personale sau ale masinii!

- nu pastrati sume mari de bani asupra dumneavoastra!

- dati atentie deosebita bagajelor de mana, posetelor, gentilor pe care le aveti, in special in zone aglomerate!

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere , politistii rutieri va sfatuiesc sa respectati limitele legale de viteza, stabilite pe sectoarele de drum pe care le parcurgeti, sa nu va angajati in depasiri, decat dupa ce v-ati asigurat ca puteti face aceasta manevra in conditii de siguranta si nu conduceti autoturisme sub influenta bauturilor alcoolice!

Foto: argesplus.ro

     
Tag-uri: politisti, Iasi, Rusalii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii