A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728116677.2505.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

“Daruieste pentru a schimba un Destin!”. Campanie de sustinere a copiilor cu dizabilitati
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-11-2012, ora 03:46

“Daruieste pentru a schimba un Destin!”. Campanie de sustinere a copiilor cu dizabilitati

Articol de Alexandra Stefanescu

Fundatia Star of Hope Romania, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, deruleaza Proiectul "CENTRU REGIONAL DE RESURSE PENTRU PARINTII COPIILOR CU DIZABILITATI". Anul trecut (2011), in parteneriat cu Asociatiile de Parinti ai Copiilor cu Dizabilitati si Primaria Iasi, s-a derulat prima editie a Campaniei pentru sustinerea copiilor cu dizabilitati si a familiilor acestora, intitulata "Daruieste pentru a schimba un destin !". Scopul acestei campanii a fost informarea si sensibilizarea comunitatii fata de problemele acestor copii, strangerea de fonduri pentru oferirea de pachete cu alimente pentru familii din 4 judete din zona Moldovei.

In perioada 15 noiembrie -15 decembrie 2012, se va derula la Iasi cea de-a doua editie a Campaniei “DARUIESTE PENTRU A SCHIMBA UN DESTIN. Ambasadorii acestei Campanii sunt creatoarea de moda Cristina Nichita si scriitorul Dan Lungu, carora li se vor alatura si alti reprezentanti ai comunitatii.

Fundatia Star Of Hope Romania, va infiinta FEDERATIA NATIONALA A ASOCIATIILOR DE PARINTI CARE AU COPII CU DIZABILITATI. In prezent, exista peste 15 asociatii la care sunt afiliati peste 2000 parinti cu copii cu dizabilitati.

In cadrul acestei campanii ne-am propus :

1. Promovarea drepturilor copiilor cu dizabilitati.

- sensibilizarea comunitatii si autoritatilor asupra problemelor aparute la implementarea legislatiei privind respectarea acestor drepturi in Romania, conform Conventiei ONU ratificata de Romania.

- sensibilizarea autoritatilor locale si centrale pentru preluarea modelelor aduse in Romania din tarile europene si pentru asumarea responsabilitatii sustinerii financiare (in fapt, nu doar in declaratii) a Centrelor de Recuperare si integrarea in societate a copiilor cu dizabilitati deja infiintate.

2. Strangerea de fonduri necesare asigurarii dreptului la recuperare pentru copiii proveniti din mediul rural, fara posibiltati financiare, ce au solicitat terapie la Centrul Regional de Reabilitare “Steaua Sperantei” Iasi, dar si pentru oferirea de daruri pentru 300 copii, cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati (3 decembrie).

Activitati ce vor avea loc in perioada 15 noiembrie -15 decembrie:

- conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii Campaniei;

- intalniri cu parintii la Centrul Regional “Steaua Sperantei” Iasi;

- dezbateri cu specialisti si parinti la radio/televiziune;

- articole in presa locala;

- distribuire de fluturasi, pliante;

- vizite la firme si companii;

- infiintarea Federatie Nationale a Asociatiilor de Parinti care au copii cu dizabilitati;

- seminarii de informare in scoli si universitati, cu elevi si studenti;

- realizarea unui stand la care vor fi expuse (cu vanzare) produse realizate de catre mamele copiilor cu dizabilitati. (locatie - Palas Mall, perioada 1- 15decembrie)

Evenimentul central al campaniei il constituie GALA RECUNOSTINTEI ce va fi organizata in jurul datei de 3 DECEMBRIE (ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati). In cadrul acestei gale, vor fi “premiati” si li se va multumi tuturor celor (institutii, companii, persoane fizice) care, de-a lungul anilor, s-au implicat cu adevarat si au sustinut schimbarea in bine a vietii copiilor cu dizabilitati. Am fi onorati daca evenimentul nostru ar putea beneficia de prezenta si colaborarea dumneavoastra.

Foto: stiri.rol.ro

     
Tag-uri: campanie, ajutor, copil
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii