A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662318.0179.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Daniel Minciuna, seful infrastructurii din Iasi promite cea mai buna retea de drumuri judetene din Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-01-2015, ora 13:25

Daniel Minciuna, seful infrastructurii din Iasi promite cea mai buna retea de drumuri judetene din Romania

Articol de Madalina Irimia
Satule de plangerile soferilor care isi distrug masinile pe sosele ciuruite, autoritatile iesene au pus la punct un proiect de asfaltare a drumurilor judetene. Vor sa obtina anul acesta aproape 200 de milioane de euro, fonduri europene, pentru asfaltarea a peste 500 de kilometri de sosele. Daca planul reuseste, jumatate din lungimea retelei de drumuri judetene din Iasi ar fi impecabile.

Daca reusim sa implementam acest masterplan, vom avea cea mai buna retea de drumuri judetene din Romania”, afirma Daniel Minciuna, director al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.

Din cei 516 kilometri de drumuri judetene care trebuie asfaltate in tot judetul Iasi, 385 de kilometri sunt pietruiti, iar 100 de kilometri sunt din pamant. Iar restul sunt mai mult gropi decat asfalt. Firesc, daca ne gandim ca soselele nu au mai fost asfaltate de 25 de ani.

In comuna Dagata, la 66 kilometri distanta de Iasi, nu exista niciun metru patrat de asfalt. Localnicii sunt furiosi. si-au distrus masinile si au fost nevoiti sa plateasca reparatiile din buzunarul lor.

Reabilitarea si modernizarea infrastructurii intrajudetene ar urma sa aiba loc pana in anul 2020, daca autoritatile reusesc sa acceseze fonduri europene. Specialistii atrag atentia asupra modului in care ar trebui sa fie facute lucrarile, dar si asupra materialelor care vor fi folosite.

Sefii judetului Iasi au ales drumurile care trebuie asfaltate in regim de urgenta in functie de criterii cum ar fi numarul locuitorilor din zona sau potentialul turistic.

Sursa: digi24.ro
Foto: 7est.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii