ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-06-2014, ora 12:35

Dalkia Termo Iasi continua lucrarile de reabilitarea a sistemului centralizat de termoficare

Articol de Cristian Amariei

Inca de la sfarsitul lunii aprilie, imediat dupa incheierea sezonului de incalzire 2013-2014, Dalkia a demarat ample lucrari de reabilitare si modernizare a Sistemului de Alimentare Centralizata cu Energie Termica al Municipiului Iasi.

Astfel, sunt in curs de realizare lucrari de fiabilizare a cazanului pe carbune K1 de la CET 2 Holboca (refacere parti sub presiune, mori, arzatoare).

La CET 1 Tudor se vor inlocui 8 vane (cu Dn-uri cuprinse intre 150 mm si 600 mm), 19 ventile (Dn 20 mm si Dn 50 mm) tur si retur pe magistrale.

In paralel, la CET 1 Tudor si CET 2 Holboca se deruleaza lucrarile anuale de revizie si mentenanta preventiva la toate echipamentele de productie in asa fel incat sa fie securizata furnizarea de energie termica in urmatorul sezon rece.

Echipele noastre executa lucrari importante pe magistralele de termoficare (lucrari ce se adauga celor 2,3 km ramasi de inlocuit din totalul de 11 km de conducte pe Magistrala 2 in cadrul Proiectului European derulat de Primaria Municipiului Iasi). Astfel, vor fi eliminate 21 de puncte identificate ca prezentand risc de avarie, iar pe magistralele 1, 2, 3, 4, 5 si pe magistrala de Dn 1100 mm de legatura intre cele 2 CET-uri se va reface izolatia termica in zonele afectate in vederea cresterii eficientei energetice pe o lungime totala de 1 280 m”, a declarat Ana-Maria Icatoiu, Directorul de Marketing si Comunicare din cadrul Dalkia Romania S.A.

Pe retelele de distributie se vor inlocui 1,2 km de conducte secundare (in zonele Nicolina, CUG, Tatarasi, Lapusneanu) si se vor introduce 1,2 km de conducte de recirculare a apei calde intre punctele/modulele termice si subsolul blocurilor (Tatarasi, Codrescu, Stefan cel Mare). De asemenea, se vor face lucrarile necesare in asa fel incat jumatate din contoarele de energie termica (peste 2700) sa fie citite la distanta, automat, direct la Dispeceratul Central al Dalkia.

Pentru sezonul rece viitor intreaga cantitate de combustibil necesar functionarii (carbune, gaze naturale, pacura) va fi securizata din timp, asa cum s-a intamplat si pentru iarna trecuta.

Foto: timnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii