A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866174.1235.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DOSARE PENALE pentru primarul Nichita si viceprimarul Chirica, dupa scandalul TEILOR TAIATI
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-06-2013, ora 11:02

DOSARE PENALE pentru primarul Nichita si viceprimarul Chirica, dupa scandalul TEILOR TAIATI

Articol de Alexandra Stefanescu

Primarul Iasului Gheorghe Nichita si viceprimarul Mihai Chirica s-au ales cu dosare penale dupa ce au decis taierea teilor de pe Bd. Stefan cel Mare si de pe Str. Colonel Langa. Primaria Iasi a fost amandata de Garda de Mediu cu 60.000 de lei. Copacii au fost taiati pentru a face loc unei zone pietonale, scrie realitatea.net.

Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a confirmat in data de 06 iunie 2013 existenta unui dosar penal in cazul taierilor de copaci din Iasi.

La inceputul lunii iunie a.c. am fost sesizati de catre reprezentanti ai Garzii de Mediu Iasi cu privire la o fapta cu caracter penal, respectiv taierea unor arbori de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, din municipiul Iasi. La nivelul Politiei Municipiului Ia si s-au intocmit acte premergatoare unui dosar penal, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 108 din Legea 46/2008, respectiv “ taierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, in prezent cercetarile fiind efectuate cu privire la fapta. La finalizarea acestora, dosarul penal va fi inaintat unitatii de parchet competente, cu propuneri legale”, anunta IPJ Iasi.

In luna februarie teii si castanii de pe Bd. Stefan cel Mare si de pe Str. Colonel Langa au fost taiati, masura care face parte din noul plan urbanistic, dupa cum au afirmat reprezentantii Primariei Municipiului Iasi, si care a determinat societatea civila sa actioneze impotriva taierii arborilor.

Au fost organizate proteste, s-au semnat petitii, s-au scris articole pe bloguri, postari pe site-urile de socializare si adrese catre institutiile locale prin care iesenii si-au manifestat nemultumirea fata de inlocuirea teilor cu salcami japonezi.

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii