A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727688911.1571.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DJ 248 Iasi-Vaslui ar putea fi dat in folosinta la inceputul anului viitor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-08-2012, ora 15:13

DJ 248 Iasi-Vaslui ar putea fi dat in folosinta la inceputul anului viitor

Articol de Anca Gabriela Cretu

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei, crede ca, in ritmul sustinut al lucrarilor de la Drumul Judetean (DJ) Iasi- Vaslui, receptia proiectului ar putea avea loc chiar la inceputul anului viitor, inainte de termenul oficial de finalizare prevazut in contract.

Firma constructoare din Murgeni a inceput lucrarile in luna martie si, potrivit contractului semnat cu conducerea judetului, termenul limita pentru finalizarea DJ Iasi-Vaslui este octombrie 2013. Proiectul consta in: reabilitarea pentru aproximativ 38 km de drum, precum si a 6 poduri din care 2 refacute in totalitate. Vor fi realizate 400 de podete pentru acces la proprietati, aproximativ 40 de km de santuri betonate si trotuare in localitati. Beneficiarii directi sunt locuitorii din Miroslava, Ciurea, Mogosesti, Scanteia, Grajduri, Rebricea si Vulturesti.

La DJ Iasi-Vaslui am facut o vizita in teren acum trei saptamani. Noul constructor este chiar in avans fata de graficul de executie. Iesenii vor folosi acest drum mai devreme fata de termenul de finalizare al lucrarii, respectiv luna octombrie 2013. Pe parcursul acestui an, cel putin stratul de uzura va fi turnat. La inceputul anului viitor vor avea lor marcajele rutiere. Cu siguranta, din toate vizitele pe santier, am incredere ca proiectul se poate termina in acest an, ca la inceputul anului viitor sa se faca retusurile drumului judetean. Nu avem aceeasi situatie fericita la DJ Iasi-Botosani”, a explicat presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei.

Reamintim ca lucrarile au fost abandonate anul trecut de firma din Portugalia, care a castigat contractul in prima licitatie a proiectului. In consecinta, a fost reluata procedura de achizitie, astfel incat, pe 14 decembrie anul trecut a fost incheiat contractul de lucrari cu noua firma. Valoarea proiectului este de 38.918.922,89 lei, fara TVA, cu o durata de executie de 20 de luni respectiv pana in luna octombrie 2013.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii