ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-06-2012, ora 10:35

DIGI24 Iasi isi incepe astazi transmisia cu o editie speciala de stiri

Articol de Alexandra Stefanescu

Digi 24, singura televiziune de stiri care emite in format full HD in reteaua RCS& RDS, incepe pe 11 iunie, de la ora 19.00, emisia primei sale statii de stiri locale, cea de la Iasi, cu o editie speciala de stiri locale.

O echipa de jurnalisti consacrati care au strans in jurul lor tineri entuziasti, atrasi de ideea de a lucra intr-o altfel de televiziune de stiri, au pus pe picioare un ambitios proiect marca DIGI24. In grila de programe Digi24 Iasi se regasesc, de luni pana vineri, sapte jurnale de stiri, un talk-show dedicat subiectului zilei si o emisiune cu informatii despre dinamica pietei muncii. Alte doua emisiuni saptamanale – una sportiva si alta mini documentar – vin sa intregeasca oferta Digi24 Iasi.

Iesenii vor avea ocazia sa afle primele informatii esentiale pentru viata lor de zi cu zi, incepand cu 6.30, cand este programat primul jurnal de stiri al diminetii. Acesta are o durata de 15 minute, la fel ca urmatoarele doua jurnale, de la 7.30 si 8.30. Stirile Digi24 Iasi vor fi si la orele 13.00 si 16.30.

Principalul Jurnal de stiri al zilei va fi difuzat la ora 18.30. “ Cred ca a venit timpul ca iesenii sa primeasca informatiile importante ale zilei, la ora 18.30, urmarind jurnalul local, nu selectia de orori si tragedii cu care defileaza cele mai multe posturi nationale. „Informatie, stire si atitudine”, acesta este conceptul dupa care va lucra intreaga echipa editoriala”, a declarat Gianina Munteanu, producatorul general al Digi24 Iasi.

Ultimul Jurnal de stiri al zilei va avea loc la ora 21.00. Stirile Digi24 Iasi vor fi prezentate de Elena Troia si Andra Petrescu.

Prima statie locala din reteaua Digi24, cea de la Iasi, a pregatit multe emisiuni pe gustul telespectatorilor. Echipei i s-a alaturat jurnalistul Ovidiu Mihaiuc, care va modera talk-show-ul “Vocile Iasiului”, emisiune difuzata de luni pana vineri, in intervalul 19.00 – 19.55. Temele de actualitate din societate, economie si politica vor fi dezbatute printr-un dialog serios si documentat, centrat doar pe obiectivitate si respect.

Din 11 iunie, Digi24 Iasi le propune iesenilor o emisiune zilnica despre piata muncii, segmentul cel mai afectat de criza financiara globala. Moderatorul emisiunii “Recrutat in Iasi”, difuzata zilnic de la ora 09.00, este Diana Mihalcea, o jurnalista consacrata intr-un domeniu deosebit de greu: cel economic. Cei care isi vor cauta un loc de munca vor avea acces la informatii deosebit de utile, venite chiar de la specialistii in domeniu.

Un alt jurnalist cu experienta, Ovidiu Minea, a ales sa faca parte din echipa Digi24 Iasi. El va conduce “Divizia locala”, emisiunea sportiva care isi propune sa aduca in atentia publica sporturile si sportivii care reusesc sa faca performanta in ciuda problemelor legate de bugete. Emisiunea va fi difuzata in fiecare luni, de la ora 20.00.

Ca noutate Digi24 Iasi ii incanta pe telespectatori, din 11 iunie, cu o emisiune-reportaj de exceptie, „Turist acasa”, prezentata de Teodora Tompea. “In fiecare editie saptamanala veti urmari povesti despre locuri si oameni, despre legende care merita sa fie povestite si repovestite. Vom face legatura intre trecut si prezent, sperand ca vom putea schimba in bine viitorul acestei comunitati, prin lectiile de viata ale eroilor nostri”, a declarat Dana Ceia, coordonatorul Departamentului Programe al Digi24 Iasi. Emisiunea va fi difuzata marti, de la ora 20.00.

Digi24 Iasi este prima statie locala dintr-un program amplu de dezvoltare al singurei televiziuni de stiri care emite in format full HD, in reteaua RCS&RDS. ”Proiectul Digi24 Statii locale este un proiect amplu prin care ne propunem sa deschidem 8 statii locale in urmatorul an de zile. Orasele in care urmeaza sa avem statii locale sunt : Timisoara, Oradea, Iasi, Constanta, Brasov, Craiova, Cluj Napoca si Galati. Statiile locale urmeaza sa fie o extensie a statie de la Bucuresti in plan local, atat din punct de vedere vizual cat si al continutului.

Dotarile tehnice sunt de ultima generatie. In acest moment avem 15 echipe de corespondenti in tara la care vom adauga 8 statii locale si astfel ne propunem sa avem o acoperire cat mai buna a teritoriului”, spune Cristina Popescu, manager statii locale Digi24.

Tot in luna iunie Digi24 va lansa si statia locala de la Timisoara.

De luni, 11 iunie, de la ora 19.00, Digi 24 Iasi va emite pe un canal propriu, clientii RCS&RDS avand astfel posibilitatea sa urmareasca in cele mai bune conditii postul lor local de televiziune.

     
Tag-uri: Digi24, Iasi, stiri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii