A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727677006.1489.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cursuri de initiere in utilizarea calculatorului pentru 1301 de educatori, institutori si invatatori din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-10-2012, ora 03:46

Cursuri de initiere in utilizarea calculatorului pentru 1301 de educatori, institutori si invatatori din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Proiectul “Retea interregionala de formare in sistem e-learning a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar”, prin care se ofera, gratuit, oportunitati de perfectionare educatorilor si invatatorilor, a intrat in ultimul stadiu de implementare.

Derulat in perioada 2010-2013, proiectul “Retea interregionala de formare in sistem e-learning a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar”vizeaza dezvoltarea competentelor profesionale a 1400 de educatori, institutori si invatatori, prin participarea gratuita la un program acreditat de formarecontinua in sistem e-learning, la distanta. Acesta se adreseaza unui public tinta cu o mobilitate mai redusa, cu constrangeri temporale si mai ales materiale, dispersat pe un spatiu vast.

In urma procesului de selectie din luna august,1301 persoane care au indeplinit criteriile stabilite in prealabil beneficiaza de formarein cadrul programului E-UNIVERSITARIA, care se deruleaza prin intermediul platformei BlackBoard a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Cadrele didactice selectate sunt repartizate in 42 de grupe si vor parcurge, pana la data de 1 decembrie 2012, cursurile de initiere in utilizarea calculatorului din primul modul de formare: Tehnologia Informatiei si Comunicarii (TIC). Cursantii primesc sprijin tehnic si interactioneaza unii cu altii pe forumul platformei BlackBoard a Universitatii urmand ca, pana in iunie 2013, sa parcurga alte doua module: „Proiectarea, organizarea si evaluarea activitatilor didactice” (110 ore / 30 credite) si „Management si comunicare” (112 ore /30 credite).

Principalele avantaje ale participarii la proiectul “Retea interregionala de formare in sistem e-learning a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar” se numara acordarea de subventii (in cuantum maxim de 1600 lei neimpozabili), care permit achizitia personala a echipamentelor tehnice necesare accesarii platformei BlackBoard a UniversitatiiAlexandru Ioan Cuza din Iasi si gratuitatea formarii continue printr-un program de formare de lunga durata, acreditat, practic fara costuri pentru beneficiari. Cursantii vor beneficia si de credite profesionale transferabile (ECTS) in raport cu numarul de module urmate si absolvite.

Proiectul „Retea interregionala de formare in sistem e-learning a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar” (RIFSE), co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 este implementat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in parteneriat cu Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati, Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean Neamt.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi gasite accesand pagina www.rifse.uaic.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii