A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727633986.2623.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Curry, condimentul care intareste sistemul imunitar
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
29-05-2012, ora 16:03

Curry, condimentul care intareste sistemul imunitar

Articol de Madalina Irimia

Curry adaugat in dieta zilnica reduce riscul aparitiei infectiilor. La aceasta concluzie au ajuns au ajuns cercetatorii americani, care au constatat ca acest condiment ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Savantii sunt de parere ca ingredientul, care contine curcumina, o substanta gasita in curry, ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor si a virusurilor, inclusiv impotriva tuberculozei, boala provocata de bacilul Koch, informeaza Daily Mail.

Curry contine proteine, vitamina A, vitamina C, vitamina B3 si vitamina B3, vitamina B6, fier, zinc si potasiu. In plus, datele cercetarii arata ca acest condiment contine si substante care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. „Problema este ca acest ingredient este consumat in cantitati reduse.

Inclus in dieta zilnica, curry ar putea intari sistemul imunitar, iar organismul va avea resurse proprii de refacere atunci cand acesta se confrunta cu o infectie”, a declarat prof. Adrian Gombart, de la Universitatea de stat Oregon, coordonatorul studiului.

Savantii precizeaza ca acest condiment contine si antioxidanti, substante recunoscute pentru proprietatile lor anticancerigene.

Sursa: gandul.info

Foto: flavored-condoms.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii