ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
26-03-2016, ora 11:34

Cunoscutul scriitor belgian Alain Berenboom vine la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Marti, 29 martie, de la ora 18:00, in Galeriile „Pod-Pogor” va avea loc o intalnire cu Alain Berenboom, cunoscut scriitor belgian.

Tema serii va fi cea a romanului politist, iar dezbaterea va fi moderata de George Arion, editorul si scriitorul roman de romane politiste. La intalnire vor participa Eric Poppe, reprezentant al delegatiei Valonia-Bruxelles, Dan Lungu, directorul Muzeului National al Literaturii Romane Iasi, Alexandru Arion, directorul Crime Scene Press.

Evenimentul din Iasi este primul din seria celor organizate in jurul celor doua romane politiste ale lui Alain Berenboom traduse in limba romana la Editura Crime Scene Press (Averea Gutmeyer si Primejdii in regat), urmatoarele avand loc in Bucuresti. Seria de intalniri face parte din proiectul „Romanul politist belgian in prim-plan”, derulat de Delegatia Valonia-Bruxelles.

Nascut la Bruxelles in 1947, Alain Berenboom publica in 2007 primul sau roman politist, „Périls en ce Royaume / Primejdii in regat”. Este vorba despre primul volum dintr-o serie de anchete politiste conduse de Michel Van Loo, un detectiv nu foarte perspicace, dar mereu inconjurat de oameni care il ajuta.

Alain Berenboom a primit in 2010 premiul Bernheim pentru cel de-al doilea roman din seria de romane politiste, „Le Roi du Congo”. In 2013, este recompensat cu premiul Rossel, cel mai important premiu literar din Belgia, pentru romanul „Monsieur Optimist”.
Romanul „Averea Gutmeyer” reprezinta o revenire la seria de romane politiste in care Michel Van Loo este eroul principal sau, mai degraba, antieroul.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii