A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1734926704.0539.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sa deosebesti ouale proaspete de cele vechi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
11-04-2012, ora 05:15

Cum sa deosebesti ouale proaspete de cele vechi

Articol de Madalina Irimia

Inainte de a cumpara produsele dorite trebuie sa aveti grija sa verificati ca acestea sa nu fie expirate sau alterate, deoarece va pot pune in pericol sanatatea. Un aliment la mare cautare in aceasta perioada este OUL.

Pentru a alege cele mai proaspete oua trebuie sa tinem cont de cateva lucruri.

In primul rand, marcajele care sunt stampilate pe oua si aplicate pe ambalaje trebuie sa fie vizibile si lizibile. Trebuie specificat ca se comercializeaza numai oua, ce aprtin categoriei A si B.

In al doilea rand, trebuie sa existe un marcaj prin care se specifica metoda de crestere a pasarilor.

Pentru ambalaje: oua de gaini crescute in aer liber; oua de gaini crescute in hale la sol; oua de gaini crescute in baterii.

Un alt aspect extrem de important in alegerea oualelor este aspectul acestora. Ouale proaspete sunt acelea care au coaja aspra, porii fiind vizibili. Cele vechi au coaja lucioasa, uneori cu pete, iar porii nu sunt vizibili. Culoarea cojii poate sa fie alba, galben-deschis, galben-inchis sau cafenie.

Ne putem da seama ca un ou este proaspat daca acesta are albusul alb spre roz-deschis, iar galbenusul de culoare galben-deschis pana spre rosiatic, sferic, asezat central si separat de albus.

La ouale vechi, galbenusul nu mai este separat de albus, galbenusul devine mobil cu forma neregulata, uneori fixandu-se de partea interna a cojii. Pe partea interna a cojii pot fi observate pete de culoare inchisa care sunt produse de diferite mucegaiuri sau bacterii.

Ouale trebuie sa aiba un marcaj cu un numar distinctiv, cod identic cu cel al exploatatiei, pe ou sau pe ambalaj.

Ouale proaspete sunt si acelea care daca sunt puse in apa de la robinet, raman pe fundul vasului, cu axul longitudinal paralel cu fundul vasului sau inclinate la maxim 30-45 grade.

Foto:cugetliber.ro

     
Tag-uri: oua, galbenus, marcaj
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii