ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-12-2013, ora 11:21

Cum prevenim inselaciunile

Articol de Madalina Irimia

Cei care doresc sa va insele sunt actori foarte buni, care isi dezarmeaza victimele cu o aparenta de „baiat de treaba”. Dincolo de aceasta fatada se afla un infractor care poseda un simt natural de a identifica victimele si de a le infrange rezistenta cu propunerile lui.

Oricine poate deveni o victima, chiar si persoanele care se considera prea inteligente pentru a fi inselate.

Multe victime au o serie de caracteristici comune: cel mai adesea, dar nu intotdeauna, sunt femei, batrane si locuiesc singure. Se incred in ceilalti, chiar si straini, si s-ar putea sa necesite o suplimentare a veniturilor. Singuratatea si dorinta de a ajuta sunt trasaturi pe care acesti infractori le exploateaza pentru a obtine cooperarea victimei.

In vizorul infractorului se vor afla absolut toate bunurile care reprezinta o valoare.

Sunt foarte multi infractori care profita de aceasta perioada si vor sa va faca sa credeti ca luna cadourilor a venit mai devreme pentru dumneavoastra. Iata cum vor sa va pacaleasca escrocii:

- transmiterea de SMS-uri pe telefoanele victimelor, prin care acestea sunt anuntate ca sunt castigatorii unor premii (bani, aparatura electronica, autoturisme etc.), iar pentru a intra in posesia premiului, victimelor li se solicita sa depuna diverse sume de bani intr-un anumit cont sau sa cumpere cartele telefonice pre-paid si sa transmita codurile de reincarcare

- atentie la vanzatorii ambulanti sau la comerciantii fara autorizatii din piete. S-ar putea sa platiti un produs cu mult mai scump decat merita si sa va treziti si cu un produs de proasta calitate si cu banii nerecuperati.

- daca aveti cunostinte in strainatate de la care asteptati pachete sau bani, nu aveti incredere in orice persoana care se da drept comisionar, mai ales daca va pretinde bani sau produse. Cereti un act de identitate sau o recomandare din partea unei persoane pe care sa o cunoasteti.

- atentie la produsele de contrabanda, in special alcool, tigari si tutun. Cumparand astfel de produse aduse in special din Ucraina si Moldova, incurajati specula si castigurile ilicite si nici nu aveti siguranta unui produs original.

Foto: aradon.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii