A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727584304.0091.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cros organizat la Iasi de Ziua Europeana Impotriva Obezitatii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-05-2014, ora 15:12

Cros organizat la Iasi de Ziua Europeana Impotriva Obezitatii

Articol de Alexandra Stefanescu

Facultatea de Educatie Fizica si Sport si Asociatia Alternative pentru Modelare si Transformare organizeaza, pe 22 mai, incepand cu ora 16, prima editie a Crosului “Alearga pentru Sanatatea Ta”.

Startul se va da la ora 16, in fata Palatului Culturii, punctul final al intrecerii urmand a fi Piata Unirii.

La cros pot participa toti iesenii care doresc sa fie mereu intr-o conditie fizica optima. Ei vor alerga pe traseul Palatul Culturii -- Bulevardul Stefan cel Mare - Piata Unirii, unde va avea loc si premierea.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), obezitatea in Europa a atins proportii epidemice. In ultimele doua decenii, numarul persoanelor cu aceasta problema s-a triplat, iar daca nu se iau masuri urgente si eficiente, numarul estimativ in Europa va fi de 150 milioane de adulti obezi (aproape 20% din populatie), dintre care 15 milioane de copii si adolescenti. Din aceste motive s-a hotarat ca din anul 2010 sa se celebreze Ziua Europeana Impotriva Obezitatii, pe 22 mai, la initiativa Parlamentului European.

In acest context general, Facultatea de Educatie Fizica si Sport este unul dintre principalii promotori ai starii de sanatate mai ales prin faptul ca pregateste specialisti atat in profilaxie si terapie prin cele doua sectii din cadrul facultatii. Prin acest eveniment ne propunem sa sensibilizam populatia adulta ieseana asupra importantei miscarii fizice pentru starea de sanatate. Ne dorim ca acest eveniment sa se transforme intr-un actiune anuala prin care sa mobilizam un numar semnificativ de persoane”, a declarat conf. univ. dr Marin Chirazi, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport.

Am dorit sa marcam Ziua Europeana de Lupta Impotriva Obezitatii printr-un eveniment public, la care sa invitam toti iesenii. Obezitatea incepe sa devina o problema foarte mare nu numai in randul adultilor, ci si al copiilor. Sedentarismul, alaturi de alimentatia incorecta, sunt principalii factori. Copiii si tinerii petrec foarte mult timp in fata computerului, adultii isi gasesc greu timp pentru miscare si nu este bine. Sportul ramane una din caile prin care ne putem mentine sanatatea”, a explicat prof. univ. dr. Paula Drosescu, presedintele Asociatiei Alternative pentru Modelare si Transformare scopul manifestarii sportive.

Obezitatea este responsabila pentru aproximativ 80% din cazurile de diabet zaharat de tip 2, pentru 35% din bolile de inima si pentru 55% din cazurile de hipertensiune arteriala in randul adultilor din Europa.

In Romania, mai mult de jumatate din populatie se confrunta cu problema kilogramelor in plus. Statisticile arata ca o treime (34%) din populatia Romaniei este supraponderala, iar aproximativ un sfert (20%) sufera deja de obezitate. Ultima statistica ne plaseaza pe locul trei in Europa, cu 50% din populatie persoane supraponderale si 25% obeze.

Iesenii care doresc sa participe sunt asteptati joi, 22 mai, la ora 1545, in fata Palatului Culturii.

Startul se va da la ora 16. Primii trei participanti care vor ajunge la punctul final al traseului vor primi premii.

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii