A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833210.2674.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Criza de vaccin impotriva hepatitei B. La Iasi, peste 400 de bebelusi au fost externati nevaccinati
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-11-2014, ora 09:35

Criza de vaccin impotriva hepatitei B. La Iasi, peste 400 de bebelusi au fost externati nevaccinati

Articol de Cristian Amariei

Maternitatile din intreaga tara se confrunta cu lipsa vaccinului necesar imunizarii nou-nascutilor impotriva hepatitei de tip B.

La Iasi, de mai bine de trei saptamani, copiii nascuti la maternitatea „Cuza Voda” sunt in pericol de imbolnavire din cauza lipsei vaccinului antihepatitic B, iar datele oficiale arata ca peste 400 de bebelusi au fost externati nevaccinati. Deficientele organizatorice au dus la declansarea unei noi crize din programul national de imunizare, dupa ce in vara bebelusii au stat aproape trei luni nevaccinati din cauza sincopelor legate de asigurarea vaccinurilor antihepatitic B si BCG.

„Se pare ca aceasta criza nu ii afecteaza si pe cei responsabili din Ministerul Sanatatii, acestia refuzand pana si raspunsul catre DSP privind data la care vor fi alocate noi doze de vaccin. Este incredibil ca Ministerul Sanatatii nu a reusit sa achizitioneze cantitatea necesara de vaccin antihepatic pana la sfarsitul anului mai ales ca se stie cate doze sunt necesare pe trimestru.”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Vaccinul antihepatic B este gratuit si face parte din schema nationala de imunizare. Prima doza de vaccin antihepatitic B se administreaza la 24 de ore dupa nasterea copilului, iar urmatoarele doua doze sunt administrate la doua luni, respectiv sase luni de la nastere. Prima doza de vaccin antihepatitic B se administreaza la 24 de ore dupa nasterea copilului, iar urmatoarele doua doze sunt administrate la doua luni, respectiv sase luni de la nastere.

Foto: desteptarea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  14.05.2017 08:59

wh0cd969055 generic cialis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii