ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-01-2015, ora 07:50

Criza de vaccin BCG in maternitatile din Iasi. Serul se administreaza obligatoriu la 72 de ore de la nastere

Articol de Cristian Amariei
Vaccinul BCG impotriva tuberculozei lipseste din maternitatile iesene. De mai bine de o saptamana zecile de copii care s-au nascut la Iasi sunt neimunizati. Directia de Sanatate Publica Iasi cunoaste situatia, dar nu poate spune cu exactitate cand vor veni dozele de vaccin.

Cele doua maternitati din Iasi au anuntat inca de saptamana trecuta ca au ramas fara vaccin BCG pentru nou nascuti. Vaccinul se face la 72 de ore de la nastere. Pentru ca serul lipseste, medicii sustin ca sunt zeci de copii neimunizati impotriva tuberculozei.

Ei nefiind imunizati la timp conform schemei ministerului, in perioada pana la vaccinare sunt oarecum expusi contactului cu persoane care sunt purtatoare sau sunt chiar cu boala activa,” a explicat Cezar Rotaru, purtator de cuvant maternitatea Elena Doamna Iasi.

Petronela s-a internat deja in spital si va naste peste cateva zile. Tanara mama spune ca nu este normal ca vaccinurile care sunt obligatorii sa lipseasca din spitalele iesene:

“Ma tem pentru bebe. Nu vad ca pe o chestie buna. Ma ingrijoreaza ca pe orice mama. Cred ca toate mamele din lumea asta cand vad devin un pic ingrijorate, devin un pic agitate dar avem incredere ca o sa remedieze la timp problema si ca bebelusul, copiii vor primi acest vaccin.”

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Iasi nu pot spune cand vor primi dozele de vaccin necesare in unitatile medicale.

Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al DSP Iasi: “Am fost informati despre lipsa vaccinului BCG in maternitati si bineinteles, Directia de Sanatate Publica a anuntat Ministerul Sanatatii. Se cunoaste situatia si este de asteptat ca in perioada urmatoare sa avem vesti bune pentru refacerea stocului cu vaccin BCG.”

Cadrele medicale din maternitatile iesene sustin ca bebelusii nevaccinati pana la varsta de doua luni sunt vulnerabili la infectarea cu bacilul Koch care provoaca tuberculoza. Criza de vaccin BCG nu este o noutate la Iasi, anul trecut serul a lipsit timp de doua luni

Sursa: digi24.ro
Foto: b365.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
mihai,  15.01.2015 20:55

Daca vreti sa aduceti abundenta in viata d-voastra, opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mihai365escu@yahoo.ro

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii