ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
31-03-2011, ora 16:41

Cristian Diaconescu, fostul ministru al Justitiei, conferentiaza la Iasi

Articol de Victor Ilie

Astazi, 31 martie, la Universitatea “ Petre Andrei” (UPA) din Iasi, la orele 11. 00 vicepresedintele Camerei Senatului, Cristian Diaconescu a tinut o conferinta pe tema “ Diplomatie si decizie” .

Evenimentul a fost moderat de rectorul UPA, prof. univ. dr. Doru Tompea. Fostul ministu al justitiei a tinut sa clarifice notiunea de “ diplomatie” si sa precizeze ca uneori ea este de multe ori prost inteleasa. “ Un diplomat are informatii care nu pot fi impartasite nici, chiar cu cei apropiati. Sint multi care au platit la extrem in legatura cu diplomatia si nu au primit aproape nimic in shimb, nici macar bani. Este una din cele mai decente meserii, este probabil una din cele mai motivante, tocmai pentru faptul ca se discuta numai cu numele mari, numai la nivele mari si ceea ce faci conteaza. Daca ceea ce faci conteaza pentru valori si interese fundamentale atunci, da, diplomatia poate fi o varianta. Daca vrei ca ceea ce faci sa conteze pentru propriul nivel de trai, ceea ce este in egala masura respectabil, atunci nu diplomatia este calea pe care as indemna pe oricine sa mearga” , a spus Cristian Diaconescu. Acesta a dat exemple de acte de diplomatie care au influentat conflictele internationale si a facut paralela cu evenimentele din Libia carora a tinut sa le aprobe validitatea. In cadrul aceluiasi discurs a precizat ca diplomatia nu este o meserie misogina si ca femeile sint uneori mai diplomatice decit barbatii. Exemplul dat de vicepresedintele Camerei Senat in acest sens este cel al Consiliului de Securitate al Statelor Unite ale Americii din a carui componenta fac parte trei barbate, trei femei si presedintele SUA, Barrack Obama. “ Niste femei au decis ca Statele Unite intra in razboi” , a apreciat acesta.

Totodata, Cristian Diaconescu, a vorbit despre conflictele din Lumea Araba si a afirmat ca le considera “ fondate” . In acest sens, senatorul a blamat “ mentalul romanesc” pentru ca romanii, la aflarea vestii ca CSAT a decis ca va trimite fregata “ Ferdinand” in zonele de conflict, prima problema pe care si-au pus-o a fost “ noua ce ne pica, pe noi ce ne intereseaza” . A tinut, in acelasi timp, sa ii contrazica pentru ca “ acolo mor oameni, oameni ca si noi cei de aici, din aceasta sala” .

In incheiere, la intrebarile adresate de prof. Doru Tompea, fostul ministru al Justitiei a mai facut precizari cu privire la fenomenul Wikileaks pe care l-a apreciat ca fiind unul pozitiv pentru ceea ce inseamna mass media zilelor noastre, si la retelele de socializare pe care le-a apreciat tot in contextual evenimentelor din lumea araba.

Am ales aceasta tema pentru ca recunooasterea publica lipseste. Diplomatia este o chestiune de protocol, o chestiune de fatada si nu reprezinta o meserie cu o utilitate directa. Dar, are o utilitate extreme de directa. Diplomatia este o meserie mai veche decit serviciile de informatii, decit prostitutia si decit orice vi se spune ca ar fi prima meserie din lume.

     
Tag-uri:

Astazi, 31 martie, la Universitatea “ Petre Andrei” (UPA) din Iasi, la orele 11. 00 vicepresedintele Camerei Senatului, Cristian Diaconescu a tinut o conferinta pe tema “ Diplomatie si decizie” .

, Evenimentul a fost moderat de rectorul UPA, prof. univ. dr. Doru Tompea. Fostul ministu al justitiei a tinut sa clarifice notiunea de “ diplomatie” si sa precizeze ca uneori ea este de multe ori prost inteleasa. “ Un diplomat are informatii care nu pot fi impartasite nici, chiar cu cei apropiati. Sint multi care au platit la extrem in legatura cu diplomatia si nu au primit aproape nimic in shimb, nici macar bani. Este una din cele mai decente meserii, este probabil una din cele mai motivante, tocmai pentru faptul ca se discuta numai cu numele mari, numai la nivele mari si ceea ce faci conteaza. Daca ceea ce faci conteaza pentru valori si interese fundamentale atunci, da, diplomatia poate fi o varianta. Daca vrei ca ceea ce faci sa conteze pentru propriul nivel de trai, ceea ce este in egala masura respectabil, atunci nu diplomatia este calea pe care as indemna pe oricine sa mearga” , a spus Cristian Diaconescu. Acesta a dat exemple de acte de diplomatie care au influentat conflictele internationale si a facut paralela cu evenimentele din Libia carora a tinut sa le aprobe validitatea. In cadrul aceluiasi discurs a precizat ca diplomatia nu este o meserie misogina si ca femeile sint uneori mai diplomatice decit barbatii. Exemplul dat de vicepresedintele Camerei Senat in acest sens este cel al Consiliului de Securitate al Statelor Unite ale Americii din a carui componenta fac parte trei barbate, trei femei si presedintele SUA, Barrack Obama. “ Niste femei au decis ca Statele Unite intra in razboi” , a apreciat acesta.  

" title="Stiri despre Evenimentul a fost moderat de rectorul UPA, prof. univ. dr. Doru Tompea. Fostul ministu al justitiei a tinut sa clarifice notiunea de “ diplomatie” si sa precizeze ca uneori ea este de multe ori prost inteleasa. “ Un diplomat are informatii care nu pot fi impartasite nici, chiar cu cei apropiati. Sint multi care au platit la extrem in legatura cu diplomatia si nu au primit aproape nimic in shimb, nici macar bani. Este una din cele mai decente meserii, este probabil una din cele mai motivante, tocmai pentru faptul ca se discuta numai cu numele mari, numai la nivele mari si ceea ce faci conteaza. Daca ceea ce faci conteaza pentru valori si interese fundamentale atunci, da, diplomatia poate fi o varianta. Daca vrei ca ceea ce faci sa conteze pentru propriul nivel de trai, ceea ce este in egala masura respectabil, atunci nu diplomatia este calea pe care as indemna pe oricine sa mearga” , a spus Cristian Diaconescu. Acesta a dat exemple de acte de diplomatie care au influentat conflictele internationale si a facut paralela cu evenimentele din Libia carora a tinut sa le aprobe validitatea. In cadrul aceluiasi discurs a precizat ca diplomatia nu este o meserie misogina si ca femeile sint uneori mai diplomatice decit barbatii. Exemplul dat de vicepresedintele Camerei Senat in acest sens este cel al Consiliului de Securitate al Statelor Unite ale Americii din a carui componenta fac parte trei barbate, trei femei si presedintele SUA, Barrack Obama. “ Niste femei au decis ca Statele Unite intra in razboi” , a apreciat acesta.  

">Evenimentul a fost moderat de rectorul UPA, prof. univ. dr. Doru Tompea. Fostul ministu al justitiei a tinut sa clarifice notiunea de “ diplomatie” si sa precizeze ca uneori ea este de multe ori prost inteleasa. “ Un diplomat are informatii care nu pot fi impartasite nici, chiar cu cei apropiati. Sint multi care au platit la extrem in legatura cu diplomatia si nu au primit aproape nimic in shimb, nici macar bani. Este una din cele mai decente meserii, este probabil una din cele mai motivante, tocmai pentru faptul ca se discuta numai cu numele mari, numai la nivele mari si ceea ce faci conteaza. Daca ceea ce faci conteaza pentru valori si interese fundamentale atunci, da, diplomatia poate fi o varianta. Daca vrei ca ceea ce faci sa conteze pentru propriul nivel de trai, ceea ce este in egala masura respectabil, atunci nu diplomatia este calea pe care as indemna pe oricine sa mearga” , a spus Cristian Diaconescu. Acesta a dat exemple de acte de diplomatie care au influentat conflictele internationale si a facut paralela cu evenimentele din Libia carora a tinut sa le aprobe validitatea. In cadrul aceluiasi discurs a precizat ca diplomatia nu este o meserie misogina si ca femeile sint uneori mai diplomatice decit barbatii. Exemplul dat de vicepresedintele Camerei Senat in acest sens este cel al Consiliului de Securitate al Statelor Unite ale Americii din a carui componenta fac parte trei barbate, trei femei si presedintele SUA, Barrack Obama. “ Niste femei au decis ca Statele Unite intra in razboi” , a apreciat acesta.  

, Totodata, Cristian Diaconescu, a vorbit despre conflictele din Lumea Araba si a afirmat ca le considera “ fondate” . In acest sens, senatorul a blamat “ mentalul romanesc” pentru ca romanii, la aflarea vestii ca CSAT a decis ca va trimite fregata “ Ferdinand” in zonele de conflict, prima problema pe care si-au pus-o a fost “ noua ce ne pica, pe noi ce ne intereseaza” . A tinut, in acelasi timp, sa ii contrazica pentru ca “ acolo mor oameni, oameni ca si noi cei de aici, din aceasta sala” .

In incheiere, la intrebarile adresate de prof. Doru Tompea, fostul ministru al Justitiei a mai facut precizari cu privire la fenomenul Wikileaks pe care l-a apreciat ca fiind unul pozitiv pentru ceea ce inseamna mass media zilelor noastre, si la retelele de socializare pe care le-a apreciat tot in contextual evenimentelor din lumea araba.

Am ales aceasta tema pentru ca recunooasterea publica lipseste. Diplomatia este o chestiune de protocol, o chestiune de fatada si nu reprezinta o meserie cu o utilitate directa. Dar, are o utilitate extreme de directa. Diplomatia este o meserie mai veche decit serviciile de informatii, decit prostitutia si decit orice vi se spune ca ar fi prima meserie din lume.

" title="Stiri despre Totodata, Cristian Diaconescu, a vorbit despre conflictele din Lumea Araba si a afirmat ca le considera “ fondate” . In acest sens, senatorul a blamat “ mentalul romanesc” pentru ca romanii, la aflarea vestii ca CSAT a decis ca va trimite fregata “ Ferdinand” in zonele de conflict, prima problema pe care si-au pus-o a fost “ noua ce ne pica, pe noi ce ne intereseaza” . A tinut, in acelasi timp, sa ii contrazica pentru ca “ acolo mor oameni, oameni ca si noi cei de aici, din aceasta sala” .

In incheiere, la intrebarile adresate de prof. Doru Tompea, fostul ministru al Justitiei a mai facut precizari cu privire la fenomenul Wikileaks pe care l-a apreciat ca fiind unul pozitiv pentru ceea ce inseamna mass media zilelor noastre, si la retelele de socializare pe care le-a apreciat tot in contextual evenimentelor din lumea araba.

Am ales aceasta tema pentru ca recunooasterea publica lipseste. Diplomatia este o chestiune de protocol, o chestiune de fatada si nu reprezinta o meserie cu o utilitate directa. Dar, are o utilitate extreme de directa. Diplomatia este o meserie mai veche decit serviciile de informatii, decit prostitutia si decit orice vi se spune ca ar fi prima meserie din lume.

">Totodata, Cristian Diaconescu, a vorbit despre conflictele din Lumea Araba si a afirmat ca le considera “ fondate” . In acest sens, senatorul a blamat “ mentalul romanesc” pentru ca romanii, la aflarea vestii ca CSAT a decis ca va trimite fregata “ Ferdinand” in zonele de conflict, prima problema pe care si-au pus-o a fost “ noua ce ne pica, pe noi ce ne intereseaza” . A tinut, in acelasi timp, sa ii contrazica pentru ca “ acolo mor oameni, oameni ca si noi cei de aici, din aceasta sala” .

In incheiere, la intrebarile adresate de prof. Doru Tompea, fostul ministru al Justitiei a mai facut precizari cu privire la fenomenul Wikileaks pe care l-a apreciat ca fiind unul pozitiv pentru ceea ce inseamna mass media zilelor noastre, si la retelele de socializare pe care le-a apreciat tot in contextual evenimentelor din lumea araba.

Am ales aceasta tema pentru ca recunooasterea publica lipseste. Diplomatia este o chestiune de protocol, o chestiune de fatada si nu reprezinta o meserie cu o utilitate directa. Dar, are o utilitate extreme de directa. Diplomatia este o meserie mai veche decit serviciile de informatii, decit prostitutia si decit orice vi se spune ca ar fi prima meserie din lume.

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii