ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-11-2014, ora 09:50

Cristian Adomnitei: „Consiliul Judetean este pregatit pentru sezonul rece”

Articol de Madalina Irimia

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a efectuat o vizita de lucru la bazele de deszapezire din judet. Principalele opriri au avut loc la bazele din Iasi si Targu Frumos.

La fel ca si anul trecut, la Iasi, sosirea iernii ne-a gasit pregatiti. Noi avem un contract-cadru multianual, pe 4 ani, cu un consortiu de companii pentru deszapezirea drumurilor judetene. Consortiul are 6 baze: 3 baze principale, la Iasi, Targu Frumos si Pascani, si trei puncte de sprijin, la Vladeni, Raducaneni si Tibanesti. Avem sub contract un total de 40 de utilaje, din care 35 sunt angrenate direct si 5 sunt in rezerva. Din cele 35 de utilaje aflate la lucru, avem 17 camioane cu sararita, care astazi au fost in judet, 6 incarcatoare frontale, cate unul in fiecare baza, 6 autogredere si 6 freze de zapada”, a declarat Adomnitei.

Acesta a adaugat ca in curand judetul Iasi va avea o noua ambulanta senilata si cinci noi freze de zapada. „Prin eforturile pe care le-am depus la Consiliul Judetean Iasi si cele depuse de ceilalti Presedinti de Consilii Judetene din Regiunea de Nord-Est, din aceasta iarna fiecare din cele 6 Inspectorate pentru Situatii de Urgenta va primi cate o noua ambulanta senilata. Cele 6 senilate vor putea interveni indiferent de vreme si relief. In plus, vor veni 24 de freze noi de zapada care vor fi distribuite celor 6 Inspectorate din regiune, in functie de marimea judetului. Judetului Iasi ii vor reveni 5 freze. In acest mod, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta va deveni complet autonom, putand sa intervina la cazurile medicale, si va lasa drumarii sa-si faca nestingheriti treaba atunci cand vine ninsoarea.

Iesenii pot vedea in timp real unde se afla si cum actioneaza utilajele de deszapezire accesand siteul Consiliului Judetean Iasi, www.icc.ro (dreapta sus).

Foto: oradeiasi.oradestiri.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii