A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727584326.6703.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Creste numarul cazurilor de furturi de capace si gratare de canalizare, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-02-2013, ora 16:08

Creste numarul cazurilor de furturi de capace si gratare de canalizare, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

ApaVital se confrunta in ultima perioada cu o crestere a cazurilor de furturi de capace si gratare de canalizare, motiv pentru care face apel la institutiile statului cu responsabilitati in prevenirea si depistarea unor astfel de fapte, dar si la opinia publica, sa actioneze pentru reducerea acestui fenomen ce poate determina accidente grave si implica cheltuieli nejustificate din fondurile publice.

Pe parcursul anului 2012, ApaVital a contabilizat un numar de 292 bucati gratare si 133 bucati capace de canalizare furate de pe domeniul public. Datele arata o crestere cu 24% a acestor furturi, comparativ cu situatia inregistrata in 2011.

Valoarea totala a prejudiciului produs de furturile inregistrate in 2012 se ridica la 148.846,84 lei, fara a mai lua in calcul cheltuielile cu manopera, transportul utilajelor sau alte cheltuieli materiale. Cele mai multe furturi de componente din fonta au fost inregistrate in urmatoarele locatii: Campus Tudor Vladimirescu (20 bucati), Soseaua Stefan cel Mare (12 bucati), strada Rampei (11 bucati), Bulevardul Dacia (10 bucati), Bulevardul Alexandru cel Bun (8 bucati), strada Simion Barnutiu (10 bucati), strada Sarariei (7 bucati) si strada Brandusa (6 bucati).

Trendul de crestere a acestui fenomen se mentine si in 2013, in primele doua luni ale acestui an fiind constatata disparitia unui numar de 67 de bucati gratare si capace de canalizare, cele mai multe in locatiile: strada si stradela Gradinari (20 bucati intr-o singura saptamana), strada Graniceri (5 bucati), aleea si strada Basarabi (5 bucati), strada Diminetii (4 bucati), strada Cetatuia (4 bucati), strada Manta Rosie (4 bucati), strada Mircea Cel Batran (4 bucati).

Problemele cauzate de furtul acestor componente sunt nenumarate:

- cresterea riscului aparitiei unor accidente auto, ce se pot solda cu grave pagube materiale, raniri sau pierderi de vieti omenesti

- cresterea riscului de accidente pentru cetateni

- cresterea riscului de inghet a instalatiilor de apa si canalizare, in perioada sezonului rece, ceea ce determina costuri suplimentare.

ApaVital face apel la simtul civic al cetatenilor, pentru a sprijini institutiile statului in incercarea de stopare a acestor furturi si de identificare a infractorilor. De asemenea, rugam societatile care se ocupa cu colectarea fierului vechi sa refuze primirea acestor componente stradale, inclusiv in situatia in care acestea au fost deja distruse, si sa anunte de urgenta politia pentru a verifica sursa provenientei acestora”, precizeaza reprezentantii companiei iesene.

Foto: dinorasulmeu.ro

     
Tag-uri: furt, capac, canalizare, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii